Kecskemét

2021.09.23. 17:51

Értékelték a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon nyári diáktábor programját

A napokban értékelte a nyári tábor programját a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon: 1625 gyereket fogadtak a 106 táborban. Ez megyei, sőt országos viszonylatban is kiugró szám.

Sebestyén Hajnalka

A Szórakaténuszban kézműves-foglalkozásokat rendeztek nyáron

Fotó: Bús Csaba

– Kecskeméten és környékén 106 tábori csoportban valósítottuk meg a februárban megálmodott terveinket 1625 gyermek részvételével Kecskeméten és környékén, valamint a Parádfürdői Ifjúsági Táborban – részletezte Habuda Ibolya, a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon közművelődési vezető-helyettese, a táborok egyik mozgatórugója.

– A szülők részéről maximális együttműködést tapasztaltunk a járvány miatt előírt szabályok betartásában.

Az újdonságként bevezetett online jelentkezési formánkat elsőre nagy siker fogadta, a szülők 50 százaléka vette igénybe.

Idén nyáron különösen nagy érdeklődés kísérte helyi napközis jellegű szaktáborainkat és az ott alvós parádi táborokat a Mátrában. Szembetűnő volt idén, hogy a kirándulásokkal és élményekkel egybekötött táborokra – vélhetően a pandémia miatt – nagyobb igény mutatkozott – tette hozzá.

A sok ötletelés és az előző évek pozitív vagy épp negatív tapasztalatai, visszajelzései egyaránt segítenek a táborok szervezésében, tervezésében.

– Tábori újdonságaink között volt a Tőserdő lelke, Programozás, Kerékpáros vagy a Mentés másként táborok, bátran kijelenthetjük, sikerrel vizsgáztak. A szakmai és szabadidős, valamint az érkező vendégelőadók vezette különleges programok növelték táboraink szakmai értékét.

Együttműködő partnereink között volt a teljesség igénye nélkül például a Vöröskereszt megyei szervezete, a Kecskeméti Rendőrkapitányság, a Tűzoltóság, a Mentők mind támogatói voltak programjainknak. Továbbá sikerrel építettük be a KAFF adta programlehetőségeket táboraink tartalmi munkájába – mondta végül Habuda Ibolya. Sebestyén Hajnalka

A Szórakaténuszban kézműves-foglalkozásokat rendeztek nyáron
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában