helyszíni bejárás

2021.09.14. 14:04

Biztonságosabb gyalogátkelőt szeretnének a gátériak

A falu egyik legfrekventáltabb pontján lévő gyalogátkelőhelynél helyszíni bejárást tartott a polgármester a rendőrség és a közútkezelő szakembereivel. A gátériek szerint ugyanis nagyon veszélyes ott közlekedni, muszáj biztonságosabbá tenni az átkelőt.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

Több panasz is érkezett az elmúlt hetekben az önkormányzathoz a falu központjában található gyalogátkelőhely kapcsán. A helybeliek szerint az átkelő nagyon veszélyes, többször is hajszálon múlott, hogy nem történt gyalogos­gázolás. Jánosiné Gyermán Erzsébet polgármester hírportálunknak elmondta, sajnos a probléma nagyon aktuális, ő is került már veszélyes szituációba. A panaszokat jelezte a közútkezelőnek és kezdeményezte a helyszíni bejárást, amit a napokban a rendőrség és a közútkezelő szakembereivel közösen meg is tartottak.

A gyalogátkelő nem véletlenül került arra a helyre, ahol most van, hiszen ez a falu egyik legfrekventáltabb pontja. Az út egyik oldalán található az óvoda, az egészségház, a polgármesteri hivatal, a másik oldalon az ABC, a posta és a faluház. Az út mindkét oldalán van buszmegálló is, tehát nagyon sokan használják a zebrát. Ugyanakkor a falut átszelő, Csongrád és Kiskunfélegyháza irányába vezető út a környék egyik legforgalmasabb útja. Nagyon sok teherszállító jármű használja, de a személygépkocsi-forgalom is jelentős – részletezte a településvezető, aki szerint a helyzetet súlyosbítja az utakon tapasztalható közlekedési morál is.

A türelmetlen vezetők gyakran meggondolatlan előzésekbe kezdenek a gyalogátkelőnél, és az előírt sebességkorlátozást sem mindig tartják be. A polgármester úgy véli, mindenképp szigorítani kell a sebességkorlátozást a gyalogátkelőnél, és a fokozott rendőri jelenlét is sokat segítene. A közútkezelő munkatársa elmondta, a zebrát további figyelemfelhívó táblák kihelyezésével teszik még biztonságosabbá, jelzőlámpák kihelyezésére azonban nem lát esélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában