galériával

2021.09.06. 19:30

A nyárbúcsúztatón tüntették ki Szabadszállás legkiválóbbjait

Színvonalas programok várták hétvégén a szabadszállásiakat. A nyárbúcsúztatót és arató felvonulást az önkormányzat és a Kisvárosunkért Egyesület szervezte.

Gulyás Sándor

Nyárbúcsúztatató és aratófelvonulás Szabadszállás Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/09/06

Fotó: Mediaworks

A kétnapos programsorozat pénteken Tengeri Attila gyermekműsorával, majd az Ámokfutók koncertjével kezdődött. Másnap délben az amatőr és profi szakácsok mérték össze tudásukat a vásártéren. Az arató felvonulást követően a helyi tűzoltók tartottak bemutatót. A kétnapos rendezvénysorozat csúcspontja az elismerések átadása volt. Az idei esztendőben hárman részesültek a kitüntetésben.

A város képviselő-testülete a Szabadszállás Oktatásáért díjat E. Kovács Imrénének, a Szabadszállás Tiszteletbeli Polgára címet Kiss József plébánosnak, a Szabadszállás Sportjáért elismerő címet Tabajdi Józsefnek ítélte oda.

E. Kovács Imréné, Margó néni negyven évig tanított a helyi általános iskolában, töltött be igazgatóhelyettesi, majd igazgatói posztot. Számtalan szaktárgyi-módszertani, iskolajogi, informatikai továbbképzésen vett részt, 2004-ben szerezte meg a Közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga szakirányú szakképzettséget a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán. Nyugdíjba vonulását követőn óraadóként még 2021 májusáig járt vissza matematikát tanítani. Szakmai tevékenysége mellett részt vett a helyi közösségi életben. Szerepet vállalt a Talentum Alapítvány létrehozásában és a németországi testvérváros iskolájával való csereprogram megkötésében. Nevéhez fűződik az Országos Rejtvényfejtő Bajnokság szabadszállási fordulóinak megszervezése.

A szabadszállási születésű, Kiskunhalason élő Tabajdi József életében nagy fontossággal bír a sport, elsősorban a hosszútávú futás, amelyben kiemelkedő eredményei vannak. A pályafutása alatt legalább 200 maratoni versenyt teljesített, a hazai és nemzetközi hosszútávú, félmaratoni, maratoni, szupermaratoni és ultramaratoni futóversenyeknek állandó résztvevője. Tabajdi József ma, közel 80 évesen is szinte minden hétvégén futóversenyen van, 3-10 kilométeres távokra nevez és ér célba. A célvonalban vastaps szokta kísérni a befutását, sokan példaképüknek tekintik őt.

József plébánost 1996-ban avatták pappá. Szabadszállásra 1998-ban került. Az itt töltött idő alatt nagyon sok programot szervezett a katolikus hívők számára. Ő teremtette meg a településen a jubiláns házasok köszöntésének azóta is élő hagyományát, de szervezett zarándoklatokat, lelkigyakorlatokat, illetve családi napokat is. Az elismeréseket Darabos József polgármester és Bencze Ildikó alpolgármester adta át a kitüntetetteknek.

A kétnapos rendezvényt kulturális műsor zárta. A programot airsoft és fegyverbemutató, valamint gyermekfoglalkozások színesítették.

A barátok étele bizonyult a legfinomabbnak

A nyárbúcsúztató fesztivál főzőversenyén tizenhét csapat mérte össze tudását. A Sallai László vezette zsűri az első helyet a Barátok FC szakácsainak ítélte oda, a második a Honvéd Nyugdíjas Klub, míg a harmadik Csaplár Károly lett, aki tizenegy évével a legfiatalabb szakács volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában