demonstráció

2021.08.09. 18:45

Tüntetést robbantott ki a fakivágás Kalocsán

Az érsekségi beruházások munkaterületén nemrég kivágott 50-70 éves fák apropóján tartottak demonstrációt helyi politikai és civil szervezetek a Szentháromság téren pénteken.

Gábor János

Fotó: Gábor János

A mintegy 150 fős tüntetésen először a főszervező, Király Róbert független önkormányzati képviselő szólalt fel, jelezve: az öt idős akác engedély nélküli kivágását csak a jéghegy csúcsának tartja, majd a mintegy 12 éve tartó rekonstrukciók elhúzódását és a belvárost szerinte megbénító útlezárásokat bírálta.

A gondolatmenetét folytató Bolvári Ferdinánd környezet­védelmiegyesület-vezető azt hangsúlyozta: tényleg szép teret kapnak a helyiek, így nem a felújítások tényével, hanem azok módjával és időtartamával van gondjuk.

Ezt követően – bár a rendezvény nyilvános meghívójában előzetesen nem jelezték – az ellenzéki pártok előválasztáson induló jelöltjeit mutatták be.

Fotó: Gábor János

A tüntetést szervező városatya a demonstráció zárásaként megfogalmazta a közéleti, intézményi és foglalkoztatási kérdéseket is felvető követeléseket, amelyeket ígérete szerint el fog juttatni a városvezetésnek és az érsekségnek. A Szentháromság térre vonatkozó pontok között a környéken kivágott fák háromszorosának visszaültetése, az összes forgalomkorlátozás szep­tember 1-jéig történő feloldása, illetve a munkálatokat önkormányzati részről ellenőrző személy kijelölése szerepelt.

Hozzáfűzte: ha nem sikerül tartani a felújítások 2021. december 31-i határidejét, akkor ragaszkodnak ahhoz, hogy a város vessen ki közterület-használati díjat vagy kötbért a kivitelező főegyházmegyére.

Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában