fejlesztések

2021.08.07. 06:55

Több millió forintot nyert a bácsborsódi önkormányzat

A Magyar Falu Programban hatmillió forintot nyert a Bácsborsódi Sportkör a sportöltöző felújítására. Az önkormányzat ötmillió forint­ból a játszóteret fejleszti, és további hárommillió forintot bértámogatásra költhet. Az aktuális fejlesztésekről Bognár Anita polgármester tájékoztatta hírportálunkat.

Márton Anna

Bognár Anita a futballpálya melletti, tíz eszközből álló fitneszparkban

Fotó: Márton Anna

Közel hatmillió forintból korszerűsítik a sportöltöző fűtésrendszerét, valamint megújul a tetőszerkezet, melyre a legutóbbi Magyar Falu Programban pályázott és nyert támogatást a Bácsborsódi Sportkör. A településen jelenleg zajlanak a szenny­víz­beruházási munkálatok, melyek várhatóan ősz végére befejeződnek. Bognár Anita polgármester asszony az aktuális pályázatokról tájékoztatta hírportálunkat.

– Az idei Magyar Falu Programban önkormányzatunk sikeresen pályázott a közterületi játszótér fejlesztésére, ahol ötmillió forintból bővítjük a kápolna melletti, már meglévő játszótéri játékok körét. Lesz drótkötélpálya, új kéttornyú vár, labirintusos játék, mászóka. Sikeresen pályáztunk a szintén Magyar Falu Programban meghirdetett „Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása” pályázaton, ahol hárommillió forintot sikerült nyernünk. A sportöltöző tetőfelújítására, valamint a fűtés korszerűsítésére közel 6 millió forintot nyert a sportkör – szintén Magyar Falu Programban –, melyet mindenképp igyekszünk az idei évben megvalósítani, hisz

jó lenne, ha a sportöltöző már az új fűtésrendszerrel tudna nekivágni a télnek

– mondta Bognár Anita polgármester. Hozzátette: csapataink – felnőtt- és U19 korosztály – a megyei II. osztályban futballoznak, ami öröm számunkra, hisz a környező, Bácsborsódhoz hasonló kis települések a megyei III. osztályban szerepelnek – fogalmazott az elöljáró.

Megtudtuk azt is, hogy az önkormányzatnak a sportkörrel való jó kapcsolata hosszú évekre nyúlik vissza. Az egyesület mindig partner volt az önkormányzati munka előrehaladásában, számos pályázati forrás érkezett segítségükkel a településre. Az idei évben, szintén magyar falu programos pályázati forrásból, elkészült a futballpálya melletti, tíz eszközből álló fitneszpark, valamint egy négy kamerából álló kamerarendszert is kiépítettek, illetve egy kültéri pingpongasztalt is vásároltak.

– Örömünkre szolgál, hogy sokan használják a fitneszparkot, fiatalok és az idősebbek is szívesen veszik igénybe a délutáni és esti órákban

– hangsúlyozta Bognár Anita polgármester asszony.

Jelenleg a településen május óta zajlik a szennyvízberuházás, összesen 8,5 kilométer csatornát, 406 bekötést és öt hálózati átemelőt építenek. A beruházást Bácsbokoddal közös pályázati forrásból tudják megoldani, melyben a két település között új szennyvíztisztító telep is épül.

Bognár Anita a futballpálya melletti, tíz eszközből álló fitneszparkban
Fotó: Márton Anna

Az orvosi rendelőt is felújíthatják

A terveket illetően a polgármestertől megtudtuk, hogy nagyon fontos feladat lesz az orvosi rendelő komplett energetikai felújítása nyílászárócserével, fűtéskorszerűsítéssel, amit a következő évben megjelenő terület- és településfejlesztési operatív programos pályázati lehetőségeknél nyújtanak be, de addig is folynak a pályázat beadásához szükséges előkészítési munkálatok. Továbbá nagy igény mutatkozik egy urnafal felépítésére a ravatalozóépület mögötti részen, melyet szintén a közeljövőben megnyíló pályázati lehetőségeknél kívánnak megpályázni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában