Összefoglaló

2024.05.19. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 19.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Az év egyik legnagyobb buliját tartották Kecskeméten, a CityRocks – KecskemétRocks Fesztivál szombati napján a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban: az esti flashmobra mintegy 440 énekes, gitáros, dobos és billentyűs regisztrált, és még megannyian csatlakoztak a felejthetetlen rock-népünnepélyhez.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló
Hatalmas buli volt a kecskeméti CityRocks flashmob 
Fotó: Bús Csaba

MiG és Szuhoj harci repülőket állított ki a kertjében egy kiskőrösi gyűjtő. A Dutra Fesztivál megnyitónapján Firkó János is bemutatta kedvenceit a közönségnek.

Hartán az év egyik legnagyobb rendezvénye a pünkösdszombati falunap és gyermeknap koncerttel, a német nemzetiségi tánccsoport bemutatójával, gyermekműsorokkal, kézműves vásárral, az önkormányzat és a baráti társaságok örömfőzésével, szeretet-vendéglátásával és számos más színes programmal várta a látogatókat.

Országos szinten is elismerték Ballószög nagyközség közművelődés terén nyújtott példaértékű munkáját. A Népművelők Vándorgyűlésen Somogyi Lajos polgármester és Nagy Gabriella művelődés szervező vette át a napokban az „Önkormányzatok a Közművelődésért” díjat.

Kalocsán a háromnapos pünkösdi rendezvénysorozat egyik meghatározó eseménye volt a május 19-én, vasárnap délelőtt az Érsekkert bejárati pavilonjában megrendezett Kalocsa Aranya – a fűszerpaprika című állandó kiállítás ünnepélyes megnyitása.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, egy ember megsérült, öt embert jelenleg is nagy erőkkel keresnek.

Papp Imréné 25 éves államigazgatási, önkormányzati és két ciklus polgármesteri munka után újra polgármesterként szeretne tenni a községért. Az elmúlt időszakban az áremelkedések ellenére megőrizte stabilitását az önkormányzat, takarékos gazdálkodással nem okozott gondot a intézmények működtetése. Nem vettek fel hitelt, minden számlát kifizettek.

Idén is megrendezték a hagyományos Jánoska-eresztés programot Baján, mely május 16. és 19. között zajlott a festői Sugovica partján.

„Ezüst minősítésű Felelős Foglalkoztató Vagyok” címet nyert az kecskeméti Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága. Az oklevelet a napokban vehették át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában