augusztus 20. / galériával

2021.08.20. 14:54

Szabadtéri filmvetítés és kemencés lepénysütés is várta a halasiakat

Sóstó-party piknik címmel hirdetett szabadtéri filmvetítéssel kezdődtek a hosszú hétvégi ünnepi programok csütörtök este Kiskunhalason. Augusztus 20-án pedig a hagyományos szentmisével és kenyéráldással folytatódott az ünneplés, amit késő délután koncertek követnek majd. Este pedig tűzijáték és diszkó várja a Sóstó partjára kilátogatókat.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Augusztus 19-én, csütörtök este kilenc órától a Sóstó partján nemrégen épült új szabadtéri színpadon az Üvegtigris című filmet vetítették le, a színpad előtti füves tér teljesen megtelt piknikezőkkel, akik plédekkel összecsukható kisszékekkel érkeztek a filmvetítésre.

Péntek reggel fél kilenctől ünnepi szentmisére várták a híveket az alsóvárosi római katolikus templomba, ahol az egyházi szertartás keretében megszentelték az új kenyeret. A városi ünnepség délelőtt tíz órakor az Országzászló emlékműnél a nemzeti lobogó ünnepélyes felvonásával kezdődött. Majd a Végh-kúriában folytatódtak a programok, ahol kézművesfoglalkozás várta a gyerekeket, valamint kemencében sült lepényt lehetett kóstolni, eközben Mága Ernő zenekara játszott.

A Végh-kúriában tartották a hagyományos ökumenikus kenyéráldást
Fotó: Pozsgai Ákos

A pajtaszínpadon délelőtt fél tizenegykor kezdődött az ökumenikus kenyéráldás, elsőként Márton Arnold katolikus káplán szentelte meg az új kenyeret, majd Bödecs Pál református lelkész, Honti Irén evangélikus lelkész és Friebert Tibor baptista lelkipásztor áldották meg egymás után az új kenyeret. A Végh-kúriában ezzel egy időben Répa István lovaskocsi makettjeinek kiállított darabjait is meg lehetett nézni.

Délután és este ismét a Sóstóra a szabadtéri színpadhoz várja az érdeklődőket a szervező Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft., ahol a Halas Concert Band, a The Brandy és Hoffer Dani ad koncertet, este kilenc órától a tóparton tűzijátékban gyönyörködhetnek a halasiak, utána DJ Benny szórakoztatja az összesereglett tömeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában