2021.08.27. 19:55
Mestereket is avattak a tizenharmadik kecskeméti Hírös Vacsorán
A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tizenharmadik alkalommal rendezte meg Kecskemét főterén a Hírös Vacsorát. A társasági eseményen a szervezet egyben mestereket is avatott.
Fotó: BUS CSABA
Csütörtök este több százan gyűltek össze Kecskemét központjában azért, hogy a Hírös Vacsora keretein belül elfogyasszanak egy-egy adag ételt, amelyhez egy pohár fröccs is járt.
E jótékonysági rendezvény bevételéből a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) tagjai – egyéni vállalkozók és cégek – évek óta támogatják azokat a diákokat, akik a szakképzésben példamutatóan tanulnak, ugyanakkor szociálisan hátrányos helyzetű családból származnak.
Elhangzott, hogy az országos Szent István-napi kenyérversenyen innovatív kategóriában első helyezést ért el a tiszakécskei Fejedelmi Pékség magvas kézműves kenyere, és a Szent István-napi kategóriában pedig második lett termékét, amelyet a vállalkozás felajánlása következtében fogyaszthattak a vendégek a két menü mellett. Ez utóbbiakat a Kecskeméti Csárda szakácsai készítették. A menü: Kecskeméti Hírös Grilltányér (konfitált sertéstarja sült fokhagymakrémmel kenegetve, grillezett jércemell steak mézes-dijoni öntettel, fűszeres burgonyapürével, olívás-citrusos kevert salátával) és vörösboros, tüzes marhapörkölt pásztortarhonyával és vecsési savanyúsággal.
A rendezvényen Gaál József, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke mondott köszöntőt. Hangsúlyozta, hogy az évek során több mint hatezer adag ételt vásároltak meg a segítők, és mintegy 111 diák jutott anyagi támogatáshoz.
Kitért arra is, hogy a rendezvény egyben a mesterjelöltek avatása is. Kérte a közönséget, hogy jól jegyezzék meg az avatásra váró szakemberek nevét, ugyanis manapság igen nehéz jó mestereket találni, ha valami elromlik a ház körül, és azt meg kell javítani. Az eseményen négy szakmában – autószerelő, fodrász, gázfogyasztó-szerelő, kozmetikus – 42 elismerő oklevelet adtak át.