galériával

2021.08.27. 19:55

Mestereket is avattak a tizenharmadik kecskeméti Hírös Vacsorán

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tizenharmadik alkalommal rendezte meg Kecskemét főterén a Hírös Vacsorát. A társasági eseményen a szervezet egyben mestereket is avatott.

Barta Zsolt

Fotó: BUS CSABA

Csütörtök este több százan gyűltek össze Kecskemét központjában azért, hogy a Hírös Vacsora keretein belül elfogyasszanak egy-egy adag ételt, amelyhez egy pohár fröccs is járt.

E jótékonysági rendezvény bevételéből a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) tagjai – egyéni vállalkozók és cégek – évek óta támogatják azokat a diákokat, akik a szakképzésben példamutatóan tanulnak, ugyanakkor szociálisan hátrányos helyzetű családból származnak.

Elhangzott, hogy az országos Szent István-napi kenyérversenyen innovatív kategóriában első helyezést ért el a tiszakécskei Fejedelmi Pékség magvas kézműves kenyere, és a Szent István-napi kategóriában pedig második lett termékét, amelyet a vállalkozás felajánlása következtében fogyaszthattak a vendégek a két menü mellett. Ez utóbbiakat a Kecskeméti Csárda szakácsai készítették. A menü: Kecskeméti Hírös Grilltányér (konfitált sertéstarja sült fokhagymakrémmel kenegetve, grillezett jércemell steak mézes-dijoni öntettel, fűszeres burgonyapürével, olívás-citrusos kevert salátával) és vörösboros, tüzes marhapörkölt pásztortarhonyával és vecsési savanyúsággal.

A rendezvényen Gaál József, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke mondott köszöntőt. Hangsúlyozta, hogy az évek során több mint hatezer adag ételt vásároltak meg a segítők, és mintegy 111 diák jutott anyagi támogatáshoz.

Kitért arra is, hogy a rendezvény egyben a mesterjelöltek avatása is. Kérte a közönséget, hogy jól jegyezzék meg az avatásra váró szakemberek nevét, ugyanis manapság igen nehéz jó mestereket találni, ha valami elromlik a ház körül, és azt meg kell javítani. Az eseményen négy szakmában – autószerelő, fodrász, gázfogyasztó-szerelő, kozmetikus – 42 elismerő oklevelet adtak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában