közlekedés

2021.08.21. 07:39

Itt lassíthatják a forgalmat közúti munkálatok Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük a szombaton érvényben lévő, Bács-Kiskun megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a szombati napra vonatkozóan:

Rendezvények:

Az ünnepi hétvégén tartják a Vodicai búcsút is, ami miatt az 51-es főút 166-os kilométere környezetében útszűkület és rendőri forgalomirányítás követel fokozott figyelmet az autósoktól.

Kiskunfélegyházán ünnepi rendezvények miatt lezárták az Izsáki utat a Kossuth Lajos utca kereszteződésénél. Kerülni önkormányzati utakon lehet. (5302-es jelű út)

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán, Kecskemétnél hidat javítanak. Röszke felé a külső- és a leállósávot lezárták, a forgalmat a belső sávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik. Budapest felé a külső- és a leállósáv használható. (86-90 kilométer)

Főutak:

Baján átépítik az 51-es és az 55-ös főút kereszteződését. A körforgalmú csomópont kialakítása miatt mindkét főúton korlátozásra készüljenek!

Az 53-as főúton, Kiskőrösnél a 29-es és a 30-as km között aszfaltoznak. Augusztus végéig a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a Szolnoki út és a Széchenyi tér között építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani. (16-os kilométer)

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,

– a Kiskőrös és Páhi közötti útszakaszon, a 36-os és a 41-es kilométer között a fél útpályát lezárták, mert kerékpárutat építenek. (5301-es)

– az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös kilométernél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben. (5301-es út)

– a Kalocsa és Szakmár közötti útszakaszon, a 10-es és a 22-es kilométer között burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani. A 15-ös kilométernél lévő híd lezárása miatt pedig a forgalmat a Homokmégy majd a Kalocsa felé vezető útra terelik el. (5308-as út)

Kamionstop:

A kamiontilalom a vonatkozó kormányrendelet előírásaihoz képest módosult a hétvégén.

Az ünnepi hétvégén a 7,5 tonna legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek korlátozása az alábbi időszakokban érvényes:

2021. augusztus 21. (szombat) 6:00 – 22:00

2021. augusztus 22. (vasárnap) 6:00 – 22:00

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik