galériával

2021.07.31. 15:26

Tartalmasan telt az idő a szalkszentmártoni Erzsébet táborban

Minden napra jutott egy izgalmas kaland a gyermekeknek a szalkszentmártoni Erzsébet táborban. A helyi önkormányzat szervezésében lezajlott ötnapos program keretében az 1-4. osztályos diákok sokféle foglalkozáson vehettek részt. Minden napra jutott valami izgalmas program, kalandos kikapcsolódás.

Gulyás Sándor

Erzsébettábor Szalkszentmárton Bács-Kiskun Megye Petőfi Néep Gulyás Sándor 2021/07/31

Fotó: Gulyás Sándor

– A pályázati sikernek köszönhetően idén nyáron huszonnégy gyermeknek kínált bőséges elfoglaltságot az egyhetes napközis Erzsébet tábor Szalkszentmártonban. A program összeállításakor arra törekedtünk, hogy minél tartalmasabban és hasznosabban tudják eltölteni az időt a gyermekek. A kézműveskedés mellett kirándulást és többféle játékos foglalkozást terveztünk. A táborlakó megismerkedhettek a helyi tűzoltók munkájával és természetesen a településünk nevezetességeivel, értékeivel. Ennek jegyében töltöttünk egy délelőttöt a Petőfi Sándor Múzeumban, ahol az 1848-49-es szabadságharchoz kapcsolódó sorjátékokban mérhették össze erejüket és tudásukat a gyermekek. Tárlatvezetés mellett Petrovics István, a költő édesapja egykori kocsmájában képeslapot írtak szüleiknek a fiatalok.

Az egészséges életmódra nevelés jegyében a fogápolásról is szó esett, az itt készült tablókat pedig kiállítottuk a művelődési ház színpadtermében.

Ellátogattunk egy kistermelőhöz, ahol háziállatok tartásával ismerkedtünk amellett, hogy a haszonállatokat etethettük és simogathattuk. A nyári forróságot kihasználva csobbantunk a dunaújvárosi élményfürdőben és a hűvös moziteremben megnéztük a legújabb matiné filmet – foglalta össze az elmúlt hét történéseit Mészáros Szilvia közművelődési szakember, a tábor vezetője.

A program zárásaként pénteken ugrálóvár, és pizza parti szolgálta a gyermekek felhőtlen kikapcsolódását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában