SOLT

2021.07.18. 09:59

Lakbérmentes önkormányzati lakásokkal várják a fiatalokat

Az önkormányzat a fiatalok helyben maradását szeretné támogatni azzal is, hogy két évvel ezelőtt hat szolgálati lakását teljesen felújította, amelyekbe 18–34 év közötti fiatalok költözhettek be, két év időtartamra.

Lencsés P. Anna

Forrás: Shutterstock

Ez alatt az időszak alatt csak a rezsiköltséget kellett fizetniük, lakbért nem. Mivel az első bentlakók, betartva a kétéves lakhatási szerződést, már kiköltöztek, az önkormányzat ismét meghirdette a bérleményeket. A pályázatra kilencen jelentkeztek, ebből nyolc pályamű volt érvényes. A nyerteseknek többek között munkaviszonnyal kellett rendelkezniük, és azt is vállalniuk kellett, hogy a támogatás lezárása után is Solton fognak élni, még két éven keresztül.

A képviselő-testület döntése alapján az első hat, legtöbb pontot elért fiatal kapta meg a lakást, akik a szerződések aláírása után július végéig elfoglalhatják a frissen kifestett bérleményeket.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában