vita

2021.07.23. 19:17

Egyre éleződik Baján az ellenzék belső vitája

A DK–Jobbik vezette belső ellenzék ismét szembement a momentumos városvezetéssel.

Márton Anna

Kámánné dr. Bari Bernadett (Fidesz–KDNP) felszólalása

Fotó: Márton Anna

Továbbra sincs egyetértés a baloldali koalícióban Baján, miután a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a DK–Jobbik vezette belső ellenzék ismét szembement a momentumos városvezetéssel. „A Sikeres Bajáért-frakció alul maradt” – fogalmazott Nyirati Klára (Momentum) polgármester közösségi oldalán, a legutóbbi képviselő-testületi ülésről készített beszámolójában. Nyirati Klára szerint a legutóbbi testületi ülésen már több fontos döntést sem tudtak meghozni, mert nem volt meg a szükséges többségük ehhez.

„Sajnos a városvezetés ismét kisebbségben maradt” – írta közösségi oldalán, hozzátéve: nagyon sok fontos előterjesztést a Fidesz-KDNP képviselőivel karöltve négy, ellenzékiként bejutott képviselővel – László Károly (DK), Hornyák József (Jobbik), Preininger Rozália, Teket Melinda – leszavaztak.

A testület új pályázatot írt ki a Baja Hangja Kft. médiacég vezetői posztjára, de nem fogadták el a városi cégekkel és az értékesítésre kijelölt ingatlanokkal kapcsolatos előterjesztéseket sem. Pedig mint az elöljáró fogalmazott, ezek „csupa költségvetést, racionális és pénzügyi átlátható működést érintő kérdések”.

Baján a momentumos polgármester és a DK-s László Károly közötti ellentét már hónapok óta mérgezi a közéletet. Nyirati Klára polgármester egy korábbi interjúban arról beszélt, hogy a korábbi DK-s alpolgármester, László Károly állandóan ellene munkálkodik, és a gyurcsányista képviselő ma már többet támadja őt, mint a Fideszt. Szövetségesei is vannak László Károlynak a polgármester szerint: Hornyák József jobbikos és a két független képviselő személyében. Nyirati úgy véli, hogy László Károly személyes konfliktusa valójában az országos pártérdekeket szolgálja ki, mert a DK–Jobbik-összeölelkezés célja az, hogy gyengítse az MSZP-t és a Momentumot.

Kámánné dr. Bari Bernadett (Fidesz–KDNP) felszólalása
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában