közlekedés

2021.07.23. 15:12

Bács-Kiskun megyét is érintik a pályafelújítások és a menetrendi módosítások

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat – tájékoztatta szerkesztőségünket a MÁV Zrt.

baon.hu

A kiskunhalasi állomás. A városban is nagy a készülődés a közelgő vasútfejlesztésre

Fotó: Pozsgai Ákos

Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, a Vodafone hálózatból pedig a +36 (70) 499 4999 számon érhető el a MÁVDIREKT. A részletes menetrend megtalálható a mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben. A GYSEV vágányzári menetrendjei itt olvashatók.

A 2849-es és a 2879-es számú vonatok rövidebb útvonalon, csak Szolnok–Cegléd, a 7039, 7049-es vonatok csak Kecskemét–Cegléd között közlekednek. A 7029, 6019, 7009, 6099-es számú vonatok többlet megállásokkal közlekednek Cegléd és a Nyugati pályaudvar között. A Ceglédről 18:24-kor induló Szolnokig közlekedő 2688-as számú vonat nem közlekedik, helyette a 6118-as vonat közlekedik Cegléd és Nyíregyháza között.

142 Budapest–Lajosmizse vonal:

  • Az éjszakai 2919-es, 2920-as, 2931-es, 2968-as számú vonatok kivételével a vonatok Kőbánya-Kispestről indulnak és oda is érkeznek.
  • Budapest–Cegléd–Szeged vonalon július 29-ig Cegléd és Kiskunfélegyháza között valamennyi vonat helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat pályakarbantartás miatt. Július 30-tól augusztus 5-ig Kecskemét és Kiskunfélegyháza között kell pótlóbusszal kell utazni.

    A pótlóbuszok Ceglédi szállások megállóhelyet, és Nagykőrös állomást nem érintik, Nagykőrösön a Szabadság téri buszmegállóban állnak meg. Katonatelep vasútállomást sem érintik a buszok, helyette a főúton a Veres Péter utcai buszmegállóban állnak meg.

    A vágányzár ideje alatt a menetrend is módosul, Budapest és Szeged között az utasoknak egy órával hosszabb eljutási idővel kell számolniuk. A Nyugati pályaudvar és Cegléd között változatlan a menetrend mindkét irányban. Szeged és Kiskunfélegyháza között egy órával korábban közlekednek a Nyugati felé az InterCity-k, míg a másik irányban, Kiskunfélegyháza és Szeged között egy órával későbbi közlekedést vezetnek be a Szegedre tartó IC-vonatoknál.

    A Szeged és Fonyód közötti Aranyhíd expresszvonat utasait is érinti az átszállás. Reggel Szegedről a vonat egy órával korábban, 6:57-kor indul; este visszafelé az alapmenetrendhez képest 55 perccel később érkezik meg.

    A vasútvonalon Cegléd és Kiskunfélegyháza között több szakaszon és az állomásokon átfogó karbantartást végeznek.

    Az utazás előtt érdemes tájékozódni a közlekedő vonatok menetrendjéről. Minden érintett járatra rá lehet keresni a megújult Elvirában, továbbá az Android és iOS platformon működő MÁV mobilalkalmazás menetrendi keresőjében is.

    Borítóképünk illusztráció.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában