díjazás

2021.06.09. 20:00

Városi elismeréseket adtak át Halason

Pedagógusok, sportolók és a helyi sajtó egyik munkatársa vehette át az önkormányzat szakmai kitüntetését a halasi városháza dísztermében tartott szűk körű ünnepségen.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Fülöp Róbert polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a koronavírus-világjárvány miatt nem volt lehetőség pedagógusnapi ünnepséget, sportbált szervezni, ezért a város elismeréseinek átadására a tavalyihoz hasonlóan idén is csak szűk körben rendezett ünnepségen van mód átadni. Hozzátette: a pandémia miatt érvényben lévő rendkívüli szabályok miatt egy személyben hagyta jóvá a kitüntetésekre vonatkozó határozatot, de az tükrözi a képviselő-testület és a szakmai díjra jelölő szervezetek, intézmények akaratát.

Kiskunhalas Közneveléséért Díjat kapott Andrási Szabolcs, a Bibó István Gimnázium tanára, Bozsóki Zsuzsanna, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium kereskedelmi szakoktatója, és Nagy Zoltánné, az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények Kiskunhalasi intézményének gyógypedagógusa.

Kiskunhalas Város Sajtódíját, amelyet háromévente adnak át, Fehér Erika, a Halas Televízió alapító tagja, szerkesztő-riporter, műsorvezető kapta.

Köszöntötték azokat a versenyzőket, sportvezetőket, edzőket is, akik az előző évi teljesítményük alapján méltóvá váltak a városi kitüntetésre. Az év női sportolója Weinhardt Virág díjugrató lovas, a férfi sportolója Fazekas István díjugrató lovas lett. Az év utánpótlás lány sportolója címet Jáger Tekla fitneszversenyző, utánpótlás fiú sportolója címet pedig Zsebő Marcell gokartversenyző érdemelte ki.

Az év felnőttcsapata címet a Retro kispályás labdarúgócsapata (Ács László, Ács-Sánta Béla, Csányi László, dr. Farkas András, dr. Gieszinger Péter, Erdélyi Ádám, Hegyi Viktor, Horváth Ádám, Máté-Tóth Viktor, Sejben Péter, Szűcs Kristóf, Szűcs Patrik, Tóth Ákos, Tóth Tamás, Urbán Gábor) kapta meg.

Fotó: Pozsgai Ákos

Az év utánpótláscsapata elismerést a Kiskunhalasi Lovasbandérium lovastorna csapata (Benke Anita edző, Ács Alexandra edző, Béressy Réka, Futó Eszter, Gillich Bori, Gyenizse Luca, Imgrund Grete, Karaszi Judit, Nagy Olívia, Rékasi Dorka, Rózsa Zsanka Zsófi, Török Réka, Vancsura Ilona, Vizi Zsófi) vehette át.

Az év esélyes sportolója a Sport az Esélyért Kiskunhalasi Egyesület focicsapata (Balázs Kevin csapatkapitány, Csonka Ferenc, Ács Máté, Mészáros Norbert, Maráczi Milán, Maráczi Sándor, Peszmeg Ádám, Dömötör Andor, Balázs Sándor Dániel, Kuklis Brendon, Harmos Árpád, Ács János, Tóth Máté László, Nagy Zsolt) lett.

Az év edzőjének Varga Ildikó TRX edzőt, míg az év sporttámogatójának a Paor-Víz Ker. Kft.-t választották, a cég képviseletében Paor Smolcz József vette át az elismeréssel járó oklevelet.

Fülöp Róbert polgármester különdíját Balogh-Szabó Alíz kapta. Az elismeréseket Fülöp Róbert polgármester és Kuris István László alpolgármester adták át a díjazottaknak.

Balról jobbra: Bozsóki Zsuzsanna, Andrási Szabolcs, Nagy Zoltánné és Fehér Erika
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában