segítségnyújtás

2021.06.06. 14:23

Összefogással támogatják a rászoruló családokat Bácsalmáson

Az utóbbi időszakban számos jótékonysági akciót szerveztek, melynek keretében beteg gyermekeket vagy mélyszegénységben élő családokat támogatnak Bácsalmáson. Nemrég alakult és azóta szinte folyamatosan hallat magáról a Nyújtom a kezem elnevezésű szervezet.

Juhász Jenő

Fotó: Juhász Jenő

Dimovics Anita, az egyesület vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy 2020 augusztusában alakultak. Mélyszegénységben élő gyermekek segítése, integrációja és felzárkóztatása a legfőbb célja a szervezetnek.

Az eddigi munkásságunk során több hátrányos helyzetben lévő családnak és gyermeknek tudtak segítséget nyújtani adományok útján.

Fánkot és palacsintát sütöttek és osztottak a gyermekeknek. Bútorokkal és ruhákkal, cipőkkel, tűzifával és kályhával támogatták a rászoruló családokat.

Több célja, illetve terve van a szervezetnek, például a nehezebb körülmények közt élő gyermekek táboroztatása, valamint a tehetséges gyermekek felfedezése.

A közelmúltban rendezték meg az első gyermeknapi rendezvényüket civil szervezetekkel együtt, összefogásban. Ezen az összejövetelen is színes programokat tudtak biztosítani felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt, amit nagymértékben köszönhettek a tucatnyi támogatónak és a fellépők színvonalas műsorának.

Fotó: Juhász Jenő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában