jótékonyság

2021.06.02. 12:18

Marhagulyással vendégelte meg a helvéciai polgármester a rászorulókat

Helvécia polgármestere, Balogh Károly a napokban finom ebéddel várta a szegényeket a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyháján.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Wojtyla

Az adományokról a nehéz időkben sem feledkeztek meg az önzetlen jótevők. A kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyháját évek óta rendszeresen segíti Helvécia polgármestere, Balogh Károly, aki a napokban ismét finom ebéddel örvendeztette meg a szegényeket.

Balogh Károly magánemberként biztosított alapanyagaiból Helvécia község díszpolgára, Garaczi János Venesz-díjas mesterszakács, a Tanyacsárda társtulajdonosa főzte meg az ebédet. A kiváló marhagulyás mellé lekváros tejes pitét is szolgáltak fel a rászorultaknak.

Fotó: Wojtyla

Balogh Károly sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az elmúlt évek gyakorlatát megszakítva már nem tud tejet küldeni nehéz sorsú embertársainak, mivel nemrégiben felszámolta tehenészetét. Azonban hangsúlyozta, ételfelajánlás tekintetében továbbra is számíthatnak rá az elesettek.

Garaczi János méltatta Farkas P. József, a Wojtyla alapító-igazgatója a napokban kapott lengyel állami kitüntetését, majd megemlékezett tulajdonostársa, Terenyi István munkásságáról, aki életét vesztette a koronavírus fertőzés miatt.

Fotó: Wojtyla

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában