siker

2021.06.22. 08:27

Környezetvédelmi versenyen jeleskedtek a kunszállási diákok

Dobogós helyezéseket értek el a Kunszállási Tóth Pál Általános Iskoladiákjai a Curie Környezetvédelmi Emlékversenyen.

Vajda Piroska

Remek eredményeket értek el a kunszállási általános iskola büszkeségei

Fotó: Vajda Piroska

A Kunszállási Tóth Pál Általános Iskola tanulói a Curie Környezetvédelmi Emlékverseny területi döntőjének összes korcsoportjában elhozták a dobogós helyezéseket, ezzel kivívták a jogot az országos döntőben való részvételre.

A közelmúltban megrendezett döntőre minden csapatnak egy dokumentációt kellett készíteni, amelyben kollázs­tech­ni­kát használva mutattak be egy-egy vizes élőhelyet. A csapatok kiselőadást tartottak helyi vizeik élővilágáról és védelméről. A megmérettetésen minden csapat kiválóan helytállt.

A 3-4. évfolyamosok között a Csontos Lilla, Dávid Zselyke, Szécsényi Dóra alkotta csapat és a Fekete Dávid, Hegedűs László, Mali Levente együttes holtversenyben a 10. helyen végzett. Aguh Emily, Farkas Molli, Ficsór Dorka gárdája a 12. helyen zárta a versenyt. Az Almási Márk, Fischer László, Kovács Máté alkotta csapat a 15. helyezést érte el.

Az 5-6. évfolyamosok között az Agárdi László, Litavecz Márk, Vig Noel összetételű csapat 12. helyezést ért el.

A 7-8. évfolyamon is kiválóan szerepeltek a csapatok. A Szabó Alexandra, Szécsényi Annabella, Tóth Csenge alkotta hármas a dobogó III. fokára állhatott, bronzérmesek lettek. Óriási siker, hogy a lánycsapat alkotását, dokumentációját a zsűri 1. helyezéssel díjazta.

A Buzder-Lantos Boglárka, Csík Ádám, Suki Tímea összetételű és az Elekes Antónia, Fischer Péter, Makány Nóra alkotta csapat a 7. helyen zárta a döntőt – tájékoztatta a baon.hu-t Ádámné Vereb Annamária iskolaigazgató. Elmondta, a felsős csapatok tagjainak többsége már 3. osztályos korától részt vesz a szemléletformáló versenyen, amelynek eredményességét jelzik a döntő helyezései is. A diákokat Szabó Hajnal­ka és Ádámné Vereb Annamária készítette fel a versenyre.

Remek eredményeket értek el a kunszállási általános iskola büszkeségei
Fotó: Vajda Piroska

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában