városvezetés

2021.06.29. 10:36

Hosszasan vitáztak a bajai képviselő-testületi ülésen

Maratoni üléssel kezdte munkáját a bajai képviselő-testület.

Márton Anna

Papp Zoltán, Nyirati Klára és Széll Péter a testületi ülésen

Fotó: Márton Anna

A csütörtöki ülésen több fontos előterjesztésben a várost vezető koalíciónak nem volt meg a szükséges többsége, a lényeges kérdések megvitatásánál a Fidesz–KDNP-frakció­val szavazott együtt több képviselő is a baloldalról. Az ülésen mind a 15 képviselő jelen volt. Az SZMSZ-módosítással kapcsolatban – mely lehetőséget biztosít immár Baján is a képviselőcsoportok, frakciók alakítására – már az ülés elején Hajdú Miklós alpolgármester bejelentette, hogy a Sikeres Bajáért képviselőcsoport tagjai közül egyelőre öten képviselőcsoportot alakítottak, Dani Gitta, Szekérné Dikán Edina, Széll Péter és Hajdú Miklós részvételével, frakcióvezetőnek Hajdú Miklós alpolgármestert választották.

Kámánné dr. Bari Bernadett, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője emlékeztette a jelenlévőket, hogy amikor megvonták a képviselőktől a frakcióalakítás lehetőségét két évvel ezelőtt, ő már akkor felszólalt ellene.

– Akkor még teljes egyetértésben önök ezt elfogadták, most valami történt, és úgy döntött a városvezetés, hogy akkor alakuljanak frakciók – mondta Kámánné dr. Bari Bernadett az ülésen, majd a hivatalos forma kedvéért bejelentette, hogy megalakult a Fidesz–KDNP-frakció hat fővel, és frakcióvezetőnek őt választották.

Ezek után Hornyák József, a Sikeres Bajáért Egyesület képviselője egy kérdést tett fel Hajdú Miklósnak az új frakció nevére vonatkozólag, majd a jegyzőnek bejelentette, hogy nem engedélyeztek semmilyen névhasználatot.

– A listaállításon két szervezet volt mint jelölőszervezet, a Fidesz–KDNP és a Sikeres Bajáért Egyesület, ezért a jegyző figyelmét szeretném felhívni – jogszabályi hivatkozással –, hogy az egyesületünk nem döntött a névhasználat engedélyezéséről – mondta Hornyák József, és a dokumentumot átadta a jegyzőnek, majd hozzátette, hogy a frakció névhasználatának sorsát is rábízza a jegyzőre.

A némileg szokatlan helyzet a teljes ülés során folytatódott, olyan fontos kérdésekben, mint a Kárászi tábor eladása, vagy nagy értékű ingatlanok értékesítése, illetve a Baja Hangja Kft. többlettámogatásának szavazásánál is. Rendre 5:10 arányban maradt alul a városvezetés a voksolásoknál.

Papp Zoltán, Nyirati Klára és Széll Péter a testületi ülésen
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában