fórum

2021.06.29. 06:55

Egyre több gondot okoznak a kóbor kutyák Kalocsán

A város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata a kóbor ebek miatt rendezett szakmai megbeszélést a Roma Közösségi Házban.

Gábor János

Forrás: Pixabay

A fórumon felvetették: az állatok egyre több embert vegzálnak és harapnak meg, amit megerősített a lakosság, a nemzetiségi képviselő, valamint a helyi posta is.

A fórumon felszólalt Békési Marianna, az Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke, jelezve: évente kb. 40 millió forintot fordítanak a kalocsai menhely üzemeltetésére, és folyamatos telt házzal dolgoznak, ezért kerül sor rendszeresen létszámstopra. A szervezet – még ha csak erősen korlátozott számban tudja befogni a kóbor kutyákat – arra törekszik, hogy legalább a nem kívánt szaporulatokat csökkentse; ezt ivartalanítási akciókkal igyekeznek elérni.

A menhely egyik munkatársa, Lázár Dominika kifejtette: a roma lakosság körében mozgó utcafelelősök segítségével érdemes lenne kezdeményezni a kutyák összeírását.

A fórumot vezető Egri András nemzetiségi önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a lakosság nem feltétlenül a kutyákra haragszik, sokkal inkább azokra a felelőtlen állattartókra, akik miatt újabb és újabb példányok kerülnek utcára. Az elvadult ebek nyilván oltással sem rendelkeznek, hívta fel a figyelmet dr. Török Lajos állatorvos, kérve a résztvevőket, hogy messziről kerüljék el a kóbor négylábúakat.

A megjelent szervezetek vállalták, hogy a maguk lehetőségeivel élve mindent megtesznek a probléma orvoslásáért, és szeptemberben újra összegyűlnek értékelni, milyen érdemi előrelépések történtek az ügyben.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában