állati

2021.05.06. 18:29

Tíz mentett süni lelt új otthonra Tőserdőn

Szerdától szabadon szaladgálnak a szúrós kis téli szendergők Tőserdőn.

Bajáki Zsanett

Fotó: Kiss Mónika

A Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársa szerdán 10 sünnel érkezett, amelyeket Lakitelek mellett, Tőserdőben engedtek szabadon a Kiskunsági Nemzeti Park dolgozói. A szúrós kis fickók a telet a FÁNK Vadállatmentő Központjában töltötték. Egy részük azért került be a mentőhelyre, mert későn, nyár végén született, így már nem tudták elérni a megfelelő testsúlyt és fejlettséget, hogy átvészeljék az ínséges téli hónapokat.

Fotó: Kiss Mónika

Megfelelő zsírtartalék és kondíció kell ugyanis a téli álomhoz. A mentett sünök között voltak olyan példányok, amelyek valójában nem szorultak volna segítségre. Október-novemberben is találkozhatunk táplálékot kereső sünnel a természetben. A szemmel láthatóan egészséges, nem sérült, szépen kikerekedett, 400-500 g-ot elért sünöket ilyenkor nem kell „megmenteni”.

Sőt, a felesleges befogás, szállítás nem csak kényelmetlenséget jelent az állatnak, hanem árthat is neki. A szabadon engedett sünöknek ideális élőhely lesz a Lakitelek mellett található Tőserdő. Itt elegendő táplálékot és búvóhelyet fognak találni maguknak.

Fotó: Kiss Mónika

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában