beruházás

2021.05.14. 07:35

Sportpályát alakítanának ki Foktő központjában

Foktő önkormányzata több közösségépítő fejlesztési tervet is megfogalmazott az utóbbi időben.

Gábor János

Az épülő Duna-híd közvetlen szomszédságában lévő község önkormányzata a könyvtárépületbe tervezett nyugdíjasklub szomszédságában vásárolt meg egy ingatlant, aminek az udvarán sportpályát szeretnének kialakítani – tudtuk meg a polgármestertől. Bakai Károly arról számolt be, hogy a település ifjúságának szánt területet már megtisztították és elkerítették, azzal a céllal, hogy később műfüves vagy aszfaltozott szabadtéri sportpályát alakítsanak ki rajta.

A kispályás labdarúgásra, kézi-, vagy kosárlabdázásra alkalmas ingatlan kapcsán még nincs végleges koncepció, de biztosan sporttevékenységekre szánják, abban bízva, hogy a helyi fiatalok a piactérről ide teszik át találkozóhelyüket. A községvezető elmondta, egyelőre kivárnak, hátha nyílik ide vágó pályázati lehetőség.

Foktő önkormányzata több közösségépítő fejlesztési tervet is megfogalmazott az utóbbi időben, mert nagyon hisznek a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség koncepciójában, és abban, hogy a közeljövőben megnyíló forrásokból minden ötletet meg tudnak valósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában