Kecskemét

2021.05.20. 20:05

Összefutottak egymillió forintot a mentők javára

Egymillió forintot adományozott a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak.

Barta Zsolt

Forrás: Facebook / Ripost

A vezetés ezt előzetesen ahhoz kötötte, hogy a cég dolgozói egy bizonyos távolságot lefussanak, mintegy szimbolizálva az egészséges életmód esetében elengedhetetlen mozgás fontosságát.

A német tulajdonú nagyvállalat évek óta részt vesz az Ultrabalaton versenyen. Nemcsak váltópontot üzemeltetnek Balatonfűzfőn, hanem rendszerint két csapattal is teljesítik a 221 kilométeres távot.

A népszerű futórendezvényt a járványhelyzetre való tekintettel az idén őszre halasztották. A munkavállalók kérésére a futást azonban biztonságos körülmények között mégis megrendezték, az eredeti időpontban, május 14–16. között. Igaz, a résztvevők az egyénileg kitűzött távokat nem a magyar tenger körül teljesítették.

Mivel az idei Ultrabalatonon is két csapat indult volna a cég színeiben, így most célul a Balaton kétszeri megkerülését tűzték ki virtuális futás keretében. Ennek a távolsága 442 kilométer. Hogy ne legyenek egyedül a futók, a cégtől kerékpárosok is csatlakoztak a sportolókhoz. A megtett kilométereket egy applikáció segítségével lehetett nyomon követni és összesíteni.

Vasárnap éjfélig a vállalat dolgozói 1156 kilométert futottak, míg kerékpárral 1881 kilométert tettek meg a hétvégén. A távokat mindenki maga tűzte ki, és ott futott és kerékpározott, ahol akart.

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezetése értékelve a dolgozók teljesítményét, amely egyben az egészséges életmód fontosságát hirdette, 1 millió forint támogatást adományozott az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak, támogatva az egészségügy kiemelkedő munkáját.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában