ünnep

2021.05.04. 16:58

Online tartják meg az Édesanyák hete programjait Orgoványon

Az Édesanyák hete programsorozat keretében vasárnaptól péntekig helyi előadók érdekes, anyasággal kapcsolatos videói várják az édesanyákat az orgoványi művelődési ház közösségi oldalán.

Horváth Péter

Tóthné Szakolczai Tünde és Csernák Marcsi

Fotó: Horváth Péter

Először 2017-ben rendezték rendezték meg az Édesanyák hetét Orgoványon, Tóthné Szakolczai Tünde, a művelődési ház akkori munkatársa, ma már intézményvezetője szervezésében. Miután februárban átvette az intézmény vezetését, döntött amellett, hogy immár hagyományteremtő céllal felelevenítik a kezdeményezést és május első hétvégéjétől hat napon át az édesanyákról szólnak a művelődési ház programjai.

Mivel a járványhelyzetben még nem biztonságos a személyes jelenléttel járó rendezvények megtartása, a szervezők úgy döntöttek, hogy az online térbe költöztetik az édesanyáknak szóló előadásokat. Az Édesanyák hete programsorozat keretében orgoványi előadóktól tekinthetnek meg érdekes és informatív, anyasággal kapcsolatos videókat az érdeklődők a művelődési ház közösségi oldalán minden nap, egészen péntekig.

Vasárnap egy 20 perces videóban énekkel és szavalással köszöntötték a gyerekek az édesanyákat. Hétfőn Sallai Márta olvasott fel mesét a gyerekeknek az Anyáknapi mesekuckóban. Kedden Tóth Klára pedagógus a Mozgással a sikeresebb tanulásért című előadásában adott hasznos tanácsokat a szülőknek. Szerdán az egészséges táplálkozással kapcsolatban mutatott fel számos lehetőséget Csernák Marcsi, és a videóban egészséges ételeket is készítenek. A csütörtök a kézműveskedésé, anyák napi fotóalbum készül a videóban. A péntek minden héten az orgoványi ételeket bemutató receptvideó-sorozat napja. Ezt a hagyományt az Édesanyák hetében sem törték meg: Tóthné Szakolczai Tünde lányával együtt készít majd orgoványi édességet.

A videók többségét az orgoványi művelődési házban vették fel.

– A program üzenete, hogy édesanyaként minden nap tegyünk gyermekeinkért, mert ők a jövő. Ami tudást, szeretetet és példamutatást adunk nekik, az mind hozzájárul ahhoz, hogy talpraesettek, önállóak és bátrak legyenek az életben. Ezt már kicsi gyermekkorban el kell kezdenünk – mondta Tóthné Szakolczai Tünde.

Tóthné Szakolczai Tünde és Csernák Marcsi
Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában