természettudományok

2021.05.16. 11:43

Kecskeméti diák aratott sikert a nemzetközi versenyen

A kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium diákja, Labancz Barnabás újabb nemzetközi rangos sikert könyvelhet el. A European Olympiad of Experimental Science természettudományi versenyen csapatával ezüstérmet szerzett.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Bányai Júlia Gimnázium

Az EOES 2021, azaz a European Olympiad of Experimental Science megméretést 19 európai ország 40 csapatának részvételével a napokban rendezték meg. A természettudományi csapatverseny szervezője ebben az évben Magyarország volt. A járvány miatt párhuzamosan 19 európai helyszínen bonyolították le a rendezvényt. Hazánk csapatai a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium laboratóriumában végezték el a kétszer négyórás kísérletsorozatot, melyben a mézhez, a C-vitaminhoz és a Tisza vizéhez kapcsolódó biológiai, kémiai és fizikai vizsgálatokat kellett végrehajtaniuk a versenyzőknek.

Labancz Barnabás, a Bányai gimnázium 10.A osztályos tanulója csapatával a 7. helyen végzett a versenyen. A feladatmegoldások során nyújtott teljesítményüket a versenyszervezők ezüstéremmel jutalmazták.

A csapat tagjai voltak: Kovács Bereniké Dorka (Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium) – biológia; Labancz Barnabás (Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium) – kémia; Molnár-Szabó Vilmos (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium) – fizika.

A versenyen részt vett négy magyar csapat közül kettő aranyérmes, egy bronzérmes, míg Barnabásék ezüstérmesek lettek.

Fotó: Bányai Júlia Gimnázium

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában