TST

2021.05.05. 20:00

Gyűjtést indítottak a kecskeméti breaktáncosokért

Korpácsi Hanna és Elek Gábor fiatal breaktáncosok tehetségüknek és kitartó szorgalmuknak köszönhetően eséllyel kvalifikálhatnák magukat a 2024-es olimpiára. A felkészülésükhöz azonban szükség lenne profi felszerelésekre. Ehhez indított gyűjtést a TST Táncstúdió.

Sebestyén Hajnalka

Nagyszerű duót alkot Korpácsi Hanna és Elek Gábor

Forrás: Munkatársunktól

A közelmúltban alakult meg a Bács-Kiskun Megyei Breaktánc Sport Egyesület, melynek két tagjára, Korpácsi Hannára és Elek Gáborra már az ország neves szakemberei is felfigyeltek.

A 19 éves Hanna és a 17 éves Gábor a kecskeméti TST Táncstúdió aktív versenyzői. Hanna hároméves kora óta hip-hop-táncol, és több mint öt éve breaktáncol. Kiváló tehetség, több országos műsorban, illetve zenei videóklipben láthatta már a közönség. Gábor pedig néhány éve csatlakozott hozzá, duóban és szólóban egyaránt színpadra lépnek.

A TST vezetője, Váczi Nikolett, aki maga is elkötelezett híve a breaktáncnak. Mint arról korábban beszámoltunk, néhány hete alapította meg a Bács-Kiskun Megyei Breaktánc Sport Egyesületet, melybe jelenleg is várják a breaktánc iránt érdeklődő fiatalokat.

Az egyesület megalapítását elsősorban azért szorgalmazta a kiváló versenytáncos, mivel olimpiai sportági rangra emelték a breaktáncot, először a 2024-es olimpián mutatkozhatnak be a tehetségek. A táncsportnak egy rendkívül látványos műfaja a break, a sportág ötvözi a klasszikus torna egyes elemeit az utcai táncok végtelen kreativitásával, mindezt olyan zenékre és effektekre, amelyek garantálják a látványos és izgalmas szórakoztatást. A break nagyon komoly sportteljesítményt követel meg, mind erőnlétben, mind mozgáskultúrában.

Korpácsi Hanna és Elek Gábor célja, hogy kijusson az 2024-es olimpiára. Erről többek között a napokban az M4 sportműsorában is meséltek, ahol Bács-Kiskun megyét képviselték.

– Mindketten nagyon tehetségesek, de az olimpiai kvalifikációjukhoz még rengeteg gyakorlásra, fejlődésre van szükségük. Ehhez sajnos nincs meg minden technikai eszközünk a táncstúdióban, ezért gyűjtésbe kezdtünk. A pénzből speciális szőnyeget vásárolnánk számukra, valamint nemzetközileg elismert breaktáncoktatóktól tanulhatnának – árulta el Váczi Nikolett, aki bízik benne, hogy számos vállalat melléjük áll és segíti a két fiatal olimpiára való kijutását. Az adományokat a T.S.T. Tánciskola Növendékeiért Alapítvány számláján gyűjtik.

Korpácsi Hanna és Elek Gábor a hiphoptáncot sem hagyja abba, hiszen a TST profi versenytáncosai. Jelenleg is nemzetközi megméretésre készülnek táncostársaikkal.

Nagyszerű duót alkot Korpácsi Hanna és Elek Gábor
Fotó: Munkatársunktól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában