Magyar Falu Program

2021.04.10. 11:00

Saját busszal mehetnek turnéra a solti fúvósok

A Solti Fúvószenei Közhasznú Egyesület a Magyar Falu Program támogatásával vehette meg az új járművet.

Lencsés P. Anna

Fúvósbusz Solt Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Lencsén P. Anna 2021/04/08 Fuchs Attila

Fotó: Lencsés P. Anna

A Solti Fúvószenei Közhasznú Egyesület egy kilencszemélyes kisbuszt vásárolt a Magyar Falu Programhoz beadott nyertes pályázatából, közel négymillió forintért. A több mint tíz éve működő egyesület a zenei kultúra területén tevékenykedik, jelentős szerepet tölt be a Solti Ifjúsági Fúvószenekar működtetésében, anyagi segítséget nyújt abban, hogy a zenekar eljusson helyi és térségi rendezvényekre. Az elmúlt években az egyesület több sikeres pályázattal is hozzájárult a 15 éves zenekar programjaihoz.

Fuchs Attila, a zenekar karnagya elmondása szerint régi álmuk vált valóra az új kisbusszal, mert eddig főleg személygépkocsikkal, a szülők segítségével oldották meg a szállítást egy-egy rendezvényük esetén.

– Elsősorban Solt, Akasztó, Dunaegyháza, Apostag, Dunaföldvár azok a települések, ahova a Solti Ifjúsági Zenekar koncertjeit szervezzük. Az itt élő, zene iránt érdeklődő, tehetséges helyi fiatalokból áll zenekarunk. A szülők segítsége ezután is nélkülözhetetlen számunkra, de az új járművel lényegesen könnyebb lesz eljutni az évi huszonöt-harminc fellépésre, a zenei szaktáborokba, a külföldi utazásokra, valamint a hangszereket, kottaállványokat is egyszerűbben tudjuk majd szállítani a jövőben. Ezenkívül úgy gondoljuk, hogy a kisbusz természetesen a helyi társadalomé is, szívesen odaadjuk alkalmanként használatra a helyi intézményeknek, civil szervezeteknek is, mint ahogy már a napokban polgármesteri kérésre oltópontra szállítottunk nyugdíjasokat a zenekari kisbusszal – fogalmazott Fuchs Attila karnagy.

Fuchs Attila mutatja a Solti Ifjúsági Fúvószenekar új, kilencszemélyes kisbuszát
Fotó: Lencsés P. Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában