Sokan estek ki a munkából a járvány miatt Kalocsán

Dr. Filvig Géza Kalocsa polgármestere számolt be arról, hogy sokan betegek a városban is, emiatt sokan otthon dolgoznak, de akadnak olyanok is akik táppénzen vannak.

Gábor János

Dr. Filvig Géza polgármester mindenkit óvatosságra int

Fotó: Gábor János

Intenzív a fertőzöttség a városban, erősítette meg kérdésünkre a polgármester. Dr. Filvig Géza arról számolt be, hogy a sok lebetegedő munkatárs miatt egyre nehezebb ellátni az intézményi feladatokat, de a talpon maradt dolgozók derekasan helytállnak.

– Nagyon-nagyon nehezen boldogulunk. A home office-lehetőséget biztosítottuk olyan munkatársainknak, akiknek iskolás korú gyermekük van, de sokan vannak otthon táppénzen is – mondta a polgármester. – A hivatalok és az intézmények működnek, viszont a kapacitásunkat csökkentettük: főleg a személyes ügyfélszolgálatok tevékenységét korlátoztuk. A feladatainkat ellátjuk, ám ez komoly szervezést kíván azoktól a dolgozóinktól, akik még talpon vannak. Ezúton is szeretném megköszönni az odaadásukat.

A városvezető méltatta az intézmények munkatársait, akik akár hosszabb időre is átveszik a terheket a kieső kollégáktól. Előfordul olyan is, hogy a dolgozók csak úgy tudják megoldani az irodai munkát, ha egy időre beviszik magukkal a gyereküket. Ez a polgármesterrel is megesett, volt, hogy a kislányával együtt járt az irodában, ha halaszthatatlan ügyet kellett elintéznie. Általánosságban úgy érzi, hogy a hivatalok dolgozói türelmesek, toleránsak. Nincs ez másként az oktatási intézményekben sem, bár az önkormányzati fenntartású óvodáktól és bölcsődétől azt a visszajelzést kapta, hogy előfordult igazolt koronavírus-fertőzés egy felügyeletet ellátó pedagógusnál, aki aztán karanténba került. Lévén kis, egymástól elkülönített csoportokba járnak a gyerekek, nem volt szükség az ügyeletes intézmény bezárására, csupán egy részleges leállásra.

Bár konkrét adatok nem állnak rendelkezésére – így helyi fertőzésszámot sem tud mondani –, megerősítette: eléggé súlyos járványhelyzet alakult ki a városban, és intenzív a fertőzöttség. A sok beteg ellenére úgy érzi, biztató időszak jön, mivel egyre kevesebb súlyos esetről hallani. Tudomása szerint egyébként egyre több oltóanyag érkezik Kalocsára, ezért bízik abban, hogy a lakosság hamarosan átoltott lesz. Addig is mindenkit kiemelt óvatosságra int.

Dr. Filvig Géza polgármester mindenkit óvatosságra int
Fotó: Gábor János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában