Tósaki Ildikó

2021.03.03. 10:10

Élő donort keresnek a halasi mesterfodrásznak

Élő donort keresnek a halasi mesterfodrásznak, Tósaki Ildikónak, aki három éve komoly májbetegségben szenved.

Pozsgai Ákos

Tósaki Ildikó élete legnagyobb harcát vívja a szegedi klinikán

Forrás: Beküldött fotó

A kiskunhalasi Tósaki Ildikó mesterfodrász három éve komoly májbetegségben szenved, ritka vércsoportja miatt a családból senki nem alkalmas élő donornak. Felkerült a májtranszplantációs várólistára is, és bár a koronavírus-járvány miatt a program ugyan nem szünetel, azonban szinte teljesen leálltak a szervátültetések – mondja Weib Dávid Donát, Ildikó nagyobbik fia, aki a közösségi oldalon tett közzé kétségbeesett felhívást, hogy édesanyjuknak élő donort találjanak.

A kedves, mindig mosolygós Ildikót nagyon sokan ismerik a városban, mesterfodrász-szakvizsgája után fodrászszalont nyitott Halason.

Az 55 éves családanya most élete egyik legnagyobb harcát vívja a szegedi klinikán,

ahol májcirrózissal és az ebből fakadó szövődményekkel kezelik. Az asszony nagyobbik fia, Dávid elmondása szerint egy korábbi betegsége során kapott gyógyszeres kezelés mellékhatásaként alakult ki nála a súlyos májbetegség.

– Ha esetleg valaki úgy érzi, hogy mer és tudna segíteni, kérjük jelezzen privát üzenetben nekem – írta ki közösségi oldalára Dávid, aki arról számolt be, hogy édesanyjukat majdnem elvesztették, olyan rossz állapotba került.

– Később beindultak a veséi, sokat segített az összetartás és az ima, de még mindig kritikus az állapota, legfőképp a szövődmények miatt – tette hozzá.

– Továbbra is imádkozunk érte, jelenleg ugyanis nem transzplantálható, de hátha mihamarabb újra megerősödik és közben lesz egy angyali segítő, akinek köszönhetően megtörténik a csoda – nyilatkozta a baon.hu-nak Ildikó fia, aki elmondta azt is, hogy

édesanyja vércsoportja 0 Rh-pozitív.

Sajnos a testvérével nem alkalmasak donornak és a családban sem akad senki, aki alkalmas lenne, ezért tette közzé a felhívást, hátha jelentkezne valaki.

Weib Dávid Donát arra kéri azokat, akik tudnának és szeretnének segíteni, hogy jelezzék neki a [email protected] e-mail-címen.

A család azóta, arról értesítette szerkesztőségünket, hogy az anya vérmérgezést kapott és a máj mellé vesére is szüksége lesz.

Tósaki Ildikó élete legnagyobb harcát vívja a szegedi klinikán
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában