helyi termelők

2021.03.23. 17:47

A Kecskeméti Tanyai Termék Piacon helyi finomságokat vásárolhatunk húsvétra is

A szigorítások idején is működik a Kecskeméti Tanyai Termék Piac, csütörtökönként a Budai utcai piac szabadterén. Célja, a helyi termékek népszerűsítése, a helyi termelők segítése.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Aranyhomok kistérség

A Kecskeméti Tanyai Termék Piac évek óta népszerű a házi finomságot kedvelők és keresők körében. Korábban a városháza előtt várták a vásárlókat a helyi kistermelők és kézművesek, most azonban a Budai utcai piacnál csütörtökönként 13 és 17 óra között.

A járványügyi előírások betartásával minden árus maszkot, gumikesztyűt visel, plexilappal védi a vásárlókat a cseppfertőzés veszélyétől, élelmiszert csak előre csomagoltan árusítanak.

Ízelítő a termékkínálatból: homoktövis, fürjtojás, méz és méhészeti termékek, lekvárok, szörpök, szárítmányok, gyógyteák, pékáru, füstölt húsáru, házi sajtok, friss zöldség és gyümölcs, savanyúság, horgolt kézimunkák.

Fotó: Aranyhomok kistérség
Fotó: Aranyhomok kistérség

A húsvéti bevásárláshoz pedig füstölt sonkát, tanyasi tojást, fürjtojást, füstölt fürjtojást kínálnak, de még fonott kalács koszorú is kerülhet közvetlenül a gazdáktól az ünnepi asztalra.

Mindemellett húsvéti különlegességek folyamatosan bővülő kínálata megtalálható az Aranyhomok Portéka Online Kézműves Vásár csoportban a Facebookon.

A Kecskeméti Tanyai Termék Piacot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület működteti a Kamra-Túra Egyesülettel együttműködésben, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában