KISKUNHALAS

2021.02.16. 15:10

Látványos szakaszához érkezett a kerékpárút építése Halason

Folyamatosan dolgoznak a munkagépekkel a Jókai utcától a Sóstói lakótelepig vezető kijelölt nyomvonalon, ahol tíz évvel ezelőtt még szeméttelep volt, majd európai uniós forrásból a város másik oldalán épült hulladéklerakóba szállították át a szilárd szemetet, majd rekultiválták a területet.

Pozsgai Ákos

Szintezik az útalapját az összesen 2175 méteres, egy év alatt megépülő kerékpárútnak

Fotó: Pozsgai Ákos

A kövesút és egy mesterségesen kialakított tó között vezet majd egy szakaszon az új kerékpárút, ahová – miután a felső talajréteget eltávolították – most szállítják a homokot és szintezik az útalapot. A Jókai utca északi végétől a Kőrösi út és a Kollmann utca között épül meg, 1138 méter hosszan, a Sóstói lakótelep irányába.

A másik kerékpárút a belvárost köti össze a vasútállomással, amely a Thúry József utca–Mátyás tér–Bem utca–Kossuth utca útvonalon épül meg, 1037 méter hosszan. A nyomvonalat a Kossuth utcai szakaszon is kijelölték, és a másik épülő kerékpárúthoz hasonlóan itt is megkezdődtek a földmunkák.

A kerékpárutak építésével új kerékpártárolókat is létesítenek, valamint 29 új parkolót is kialakítanak.

Így a beruházás keretében – amely része a város komplex közlekedésfejlesztését célzó félmilliárd forint európai uniós és kormányzati forrásból megvalósuló programnak, és amely keretében egy új buszpályaudvar is épül a városközpontban – összesen 2175 méter hosszú és két méter széles új belterületi kerékpárút fog megépülni az elkövetkezendő egy évben. A kerékpárutak és környezetük fejlesztésére nettó 184 millió forintot költ az önkormányzat az elnyert pályázati forrásból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában