KECSKEMÉT

2021.02.17. 19:04

Heten kaptak szemüvegeket ajándékba a Szent László Lions Clubtól

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona ellátottjai közül hét fő részére készíttetett szemüveget a klub, melyeket a napokban adtak át.

Sebestyén Hajnalka

Harsányi Zsuzsanna (középen) és dr. Csengeri Attila adta át a szemüvegeket Fazekasné Kis Ilonának, a Mosolysziget vezetőjének

Forrás: Petőfi Népe

A Kecskeméti Szent László Lions Club évek óta szervez rendszeres ingyenes látásvizsgálatot. Az eredetileg tavaly őszre tervezett szűrés az otthonban a járvány miatt nem valósulhatott meg. A hagyományokat követve a szemüvegeket a szintén őszi Lions Gálaesten adták volna át, mely szintén elmaradt.

Harsányi Zsuzsanna, a klub elnöke elmondta: ezért a klub tagjai most lehetővé tették, hogy a sérülteket ellátó intézmény gondozottjai egyénenként vehessenek részt az ingyenes látásvizsgálaton. A klub évek óta dolgozik a Kuti Optikával, így megszervezték, hogy ott – a járványügyi szabályok betartásával – fogadják a Mosolysziget gondozottjait. A szűrés eredményeképpen akinek szüksége volt rá, a klub elkészíttette a szemüvegét.

Harsányi Zsuzsanna (középen) és dr. Csengeri Attila adta át a szemüvegeket Fazekasné Kis Ilonának, a Mosolysziget vezetőjének
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában