Egy egész osztály karanténba került Kisszálláson

A Kormányhivatal csütörtöktől karanténba helyezett egy egész osztályt a kisszállási Sallai István Általános Iskolában, a pozitív covid-tesztek miatt – közölte az intézmény közösségi oldalán Zsoldos Ildikó igazgató. Információink szerint a faluban bezárták az óvodát is, mert az összes óvónő covidos lett.

Pozsgai Ákos

Forrás: Sallai István Általános Iskola Kisszállás

Fotó: Facebook

Tombol a koronavírus-járvány Kisszálláson, több diák is elkapta a koronavírust. Elsőként – az elmúlt hetekben – a helyi általános iskola nyolcadik osztályos tanulói kerültek karanténba, majd őket követték az első osztályosok.

Csütörtöktől a hatodik osztály tanulóit helyezte karanténba a Kormányhivatal, úgy tudjuk, két diáknál lett pozitív a koronavírus-teszt és két további diák teszteredményére várnak.

Mivel a koronavírusos gyerekek találkoztak az őket tanító tanárokkal, tíz pedagógus is karanténba került. A harmadik, ötödik, hatodik, hetedik és nyolcadik osztály digitális oktatásban folytatja tanulmányait, míg az első, második és negyedik osztály a normál tanításiforma szerint halad tovább a tanmenettel az iskolában – tudatta közleményében az intézmény igazgatója. Zsoldos Ildikó közölte továbbá, hogy az alsós napközi a második és negyedik osztálynak lesz elérhető.

Az osztályfőnökök minden reggel beléptetik a gyerekeket a digitális osztályterembe, ahol a tanórák zajlanak majd. A részvétel kötelező lesz.

A csütörtöktől elrendelt karantén február 18-a éjfélig tart, így 19-én pénteken már normál tanítás lesz minden osztályban.

Az iskolai étkeztetést a 77/557-040-es telefonszámon lehet kérni.

A településen korábban az óvodát teljesen be kellett zárni, mert információink szerint

az összes óvónő elkapta a koronavírust.

Úgy tudjuk, hogy a koronavírussal fertőzöttek közül többen kórházba is kerültek, a kiskunhalasi Mobil Járványkórházban ápolják őket.

Információink szerint a gyerekek közül többeknél 40 fokos lázzal és komolyabb tűnetekkel jelentkezett a fertőzés.

Borítóképünk illusztráció.

Kép: Sallai István Általános Iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában