összefogás

2021.02.19. 16:37

A helyiek és az önkormányzat is segíti a félegyházi tűzesetek károsultjait

Pénteken kapták meg a kulcsokat és költözhet be az önkormányzat által biztosított bérlakásba az a két család, akinek még február elején a tűz martalékává vált Kazinczy utcai otthonuk – adta hírül közösségi oldalán Csányi József, polgármester.

Vajda Piroska

Forrás: Csányi József Facebook oldala

Mint írja, a bajba jutott családok számára soron kívül utalták ki az önkormányzati bérlakásokat, amelyeket közösségi összefogásból be is bútoroznak részükre. A két bérlakást átmeneti, egy éves időszakra bocsátotta rendelkezésükre az önkormányzat – áll a közleményben.

Mint arról hírportálunk is beszámolt, február 4-én, egy körülbelül százhúsz négyzetméter alapterületű lakóház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében a Kazinczy utcában. A hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűzesetben senki sem sérült meg, a lakók ideiglenesen rokonoknál kaptak szállást.

A bajbajutottak megsegítésére a helybeliek is összefogtak és gyűjtésbe kezdtek. A felajánlásokat Bajzák Andrea, az önkormányzat munkatársa koordinálja. Hírportálunknak elmondta, továbbra is várják a felajánlásokat. A családoknak szüksége lenne még háztartási eszközökre, konyhai asztalra, székekre, ágyra, szőnyegekre, takarókra. Azt is hozzátette: azok az adományok, amelyekre a tűzkárosult családoknak már nincs szüksége, az önkormányzat látóterébe került rászorulókhoz kerülnek, tehát mindenképpen jó célt szolgálnak. Bajzák Andreától azt is megtudtuk, hogy a közelmúltban egy háromtagú selymesi család otthona is leégett. Ők jelenleg lakókocsiban élnek és házuk felújításán dolgoznak. Nekik elsősorban villanyszerelési cikkekre lenne szükségük. Ezen kívül négyéves kislányuk részére 110-es méretű gyermekruhákat és játékokat is szívesen fogadnak – sorolta Bajzák Andrea, akit az adományokkal kapcsolatban a polgármesteri hivatalban személyesen, vagy a 06-70/37-53-541-es telefonszámon kereshetnek.

Fotó: Csányi József Facebook oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában