árnövekedés

2021.01.08. 09:00

Januártól drágultak a piaci helyárak Bácsalmáson

Január elsejétől átlagosan 5 százalékkal emelkednek a piaci helyárak a Rákóczi utcai piacterén.

Juhász Jenő

Fotó: Juhász Jenő

Az üzemeltetőtől kapott tájékoztatás szerint a piactér felújítását megelőző időszakban – a 2020-as esztendő kivételével – nemigen volt helypénzkorrekció. Többek között ezért is vált szükségessé az idei áremelés. A jövőben is csak kis mértékben szeretnék módosítani a tarifákat, hogy az árusoknak ne legyen megterhelő.

Gyakorlatilag mától, vagyis az első pénteki piaci naptól az alábbi díjakat kell fizetni a bácsalmási piactéren: árusítóhely 170 forint/ négyzetméter, piaci asztal 770 forint/négyzetméter, az ezen felüli terület pedig 170 forintba kerül négyzetméterenként. Az épületben történő árusítás 1400 forintba kerül alkalmanként, utánfutóról pedig 600 forintba. A pavilonért 1350 forintot kell fizetni, míg a piactéren történő járműparkolásért 330 forintot. A vásártér (Csajer) igénybevételéért négyzetméterenként 200 forintot fognak kérni a díjbeszedők.

Borítóképünk nyáron készült a bácsalmási piactér pavilonjainál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában