Szerdától látogatói konténert helyeznek el a Margaréta Otthonnál

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere kedd este jelentette be közösségi oldalán, hogy kérésére egy olyan látogatói konténert állítanak fel, amelyben az idősek és családtagjaik biztonságosan találkozhatnak.

Bajáki Zsanett

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

– Jó hírem van a Margaréta Idősotthon lakói és hozzátartozóik számára – kezdte kedd esti posztját Kecskemét polgármestere. Szemereyné Pataki Klaudia a bejegyzésben hírül adta, hogy kérésére az intézmény beszerzett egy konténert, amely holnaptól látogatói pontként működik. Ennek lényege, hogy fizikai izoláció biztosítása mellett ugyan, de az idősek és a családtagok láthatják egymást, tudnak beszélgetni. Ilyen lehetőség alig van az ország más idősotthonaiban. A polgármesterasszony azonban ragaszkodott ehhez a megoldáshoz, mert ahogy fogalmazott: a nehéz időkben elviselhetetlen lelki terhet jelentene, ha még karácsonykor sem lehetne valamilyen formában találkozni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában