Kecskemét

2020.12.08. 17:40

Online rendezték meg a jubileumi Bibliaismereti vetélkedőt

Kedden jutalmazta az online megtartott jubileumi 10. Bibliaismereti vetélkedő nevezőit a Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége.

Horváth Péter

Szalókiné dr. Kiss Katalin adja át az elismerést az egyik nevezőnek

Fotó: Horváth Péter

Rendhagyó módon rendezte meg idén hagyományos Bibliaismereti vetélkedőjét a Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége. Az eredetileg november 13-ra, hagyományaikhoz híven a tagok személyes jelenlétében tervezett szellemi megméretést a járvány miatt az online térbe költöztette át a szövetség. Minden évben más bibliai témakör adja a verseny tematikáját, idén, a jubileumi 10. alkalmon ez az Apostolok Cselekedetei könyv volt, melyet Hatházi Róbert, a Szentcsalád Plébánia plébánosa javasolt. A mottót a Zoltárok Könyve 133. fejezetének első részéből merítették a szervezők: Ó mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek.

A kérdéseket online úton küldték ki a nevezetteknek, akiknek a megszokottnál jóval hosszabb idő jutott a könyv elmélyült feldolgozására és a feladatlap kitöltésére, mert idén csak a részvétel számított: nem hirdettek győztes és nem adták ki a vándorkupát sem. A vetélkedőn a hagyományoknak megfelelően egy csapatban két nyugdíjas és két hetedik-kilencedik osztályos tanuló vett részt.

A résztvevőket kedden értékelte és oklevéllel, ajándékkal jutalmazta a szövetség elnöke, Szalókiné dr. Kiss Katalin és Kormányosné Makai Eszter elnökségi tag, a verseny szervezője és a feladatok összeállítója. Szalókiné dr. Kiss Katalin hangsúlyozta, hogy a város büszke lehet időseire és a sokat jelent számukra az, ahogyan a városvezetés segíti őket.

A vetélkedőn a Szófia, a Széktó, a Senior, a Pedagógus, a Gondviselés és az Evangélikus klubok tagjai vettek részt. A nyugdíjasok oldalán a Kecskeméti Piarista Gimnázium, a Kecskeméti Református Általános Iskola és Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, a Lánchíd Utcai Általános iskola, a Bolyai János Gimnázium, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és a Bányai Júlia Gimnázium tanulói dolgozták fel a Szentírás nevezetes könyvét.

A járvány miatt a elmaradt a költészet napi versmondó verseny is, melyet szintén online formában rendez meg a szövetség. A Bibliaismereti vetélkedőhöz hasonlóan feladatlapot kitöltve mutathatják meg a tagok, hogy mennyire ismerik József Attila költészetét és azt, hogy miként jelenik meg a trianoni országvesztés a magyar irodalomban.

Szalókiné dr. Kiss Katalin adja át az elismerést az egyik nevezőnek
Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában