közlekedés

2020.12.30. 11:30

Nem drágulnak a buszbérletek Kecskeméten

Változatlan marad a helyi buszjegyek és bérletek ára Kecskeméten, csak a buszon vásárolt tikett lesz drágább, 335 forint helyett 400 forintba kerül majd január 1-jétől. Jönnek a Kombinált bérletek, melyekkel vonatra is lehet szállni Hetényegyháza és Kisfái felé.

Hraskó István

Forrás: baon.hu

Fotó: Hraskó István

A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. (KeKo) honlapján közzétette a 2021-es díjszabását. Ebből kiderül, hogy a buszbérletek ára nem változik 2021-ben, a havi/30 napos összvonalas bérlet továbbra is 6610 forintba, a tanuló/Nyugdíjas havi/30 napos bérlet pedig 2300 forintba fog kerülni. A teljes árú menetjegy elővételben jövőre is 250 forint lesz, a gyermekjegy 140, a gyűjtőjegy marad 2375, a hetijegy pedig 2320 forint. 2021-ben is 17900 forintért lehet kedvezményesen 90 napos bérletet venni Kecskemét Kártyával.

Egyedüli változás, hogy a buszon, a buszvezetőnél vásárolt jegy ára emelkedik 335 forintról 400-ra. Ennek oka, hogy a sofőröknek gyakran akadt gondja a pénzvisszaadással, emellett a KeKo az elővételi jegyvásárlás előnyeit igyekszik hangsúlyozni, egyúttal arra is kéri az utasokat, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel használják ki a Közlekedési Mobiljegy alkalmazás kínálta lehetőségeket. Mivel kevesen vásárolták, megszűnik a családi jegy, valamint a félhavi bérletek.

Fotó: Kecskeméti Közlekedési Központ fb-oldal

Újdonság a 450 forintba kerülő átszállójegy, melyet az idén végrehajtott informatikai fejlesztések eredményeként tud a közlekedési cég bevezetni. Az átszállójegy érvényes az első érvényesítést követő 60 percen belül, bármely helyi díjszabással igénybevehető autóbuszon. Az átszálláson kívüli útmegszakításra és visszaútra nem jogosít, az első felszálláskor az egyik, a második felszálláskor pedig a másik, még kezeletlen végén kell érvényesíteni.

Január 1-jétől a Kecskeméti Közlekedési Központ bevezeti a Kombinált bérleteket is. Ezekkel lehet majd utazni a vonatokon Kecskemét vasútállomás és Hetényegyháza, valamint Kecskemét – Alsóúrrét – Kisfái között. Áruk pár százalékkal drágább a hasonló, de csak buszokra szóló bérleteknél. Így például a Kombinált 30 napos bérlet 7000, a tanuló és nyugdíjas havi bérlet pedig 2500 forint, míg a kisgyermekes 3500 forintba kerül.

A busszal közlekedőknek fontos hír, hogy

január 1-jétől újabb útvonalakon elfogadják az érvényes kecskeméti helyi menetjegyeket és bérleteket

a Volánbusz elővárosi és regionális autóbuszjáratain (távolsági buszokon) Kecskemét város közigazgatási területén. Így a Noszlopy park és Korhánközi utca – Laktanya bejárati utca között a helvéciai járatokon és a Noszlopy park – Bethlen krt. – Budai kapu – Jókai utca – Petőfi S. utca – Dózsa György út – Izsáki út – 52-es főút – Kertészeti Kutató útvonalon közlekedő számos regionális járaton. A korábbi évekhez hasonlóan Matkó, Törökfái, Kadafalva, Méntelek viszonylatában is igénybe vehetőek a távolsági járatok helyi menetjegyekkel és bérletekkel.

Fotó: Hraskó István

Képeink illusztrációk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában