Önkéntesek fertőtlenítették a közterületeket Hetényegyházán

Az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is segédkeztek a Kecskemét-hetényegyházi közterületek fertőtlenítésében.

A napokban a vádőruhába bújt önkéntes tűzoltók fertőtlenítették a közterületeket Kecskemét-Hetényegyházán. Az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai többek közt az óvoda, az iskola, az orvosi rendelő, a buszmegálló, a posta, a bolt és a gyógyszertár környékén permeteztek fertőtlenítőszet a szükséges helyekre azért, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését.

Az önkéntesek a sokak által látogatott közterületeket fertőtlenítették (Fotó: Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület)

Kovács Andreától, az egyesület elnökhelyettesétől – aki főállását tekintve a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője – megtudtuk, hogy bár a tűzoltóegyesület kunbaracsi székhelyű, szívesen segédkeztek a hetényegyházi közterületek fertőtlenítésében, amikor arra az egyébként mentőtisztként dolgozó képviselő, dr. Papp Zoltán felkérte őket. Először, de minden bizonnyal nem utoljára vettek részt ilyen feladatban. Mint azt Kovács Andrea elmondta, a fertőtlenítésre hipót használtak, a munkában az egyesület három tagja vett részt.

A beteg gyerekeknek is segítenek

Az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2019-ben alakult. Céljuk a tűzoltó hagyományok ápolása mellett az, hogy minél több fiatalt meg tudjanak szólítani. Kiemelt fontosságú az egyesület számára, hogy beteg gyerekekhez is eljussanak, hogy ha csak egy napra is, de megkönnyítsék küzdelmüket a betegséggel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában