kérés

2020.11.21. 10:42

Nyilvános vécét javasolnak a kecskeméti sofőrváróba

Farkas P. József, a Karol Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója levélben kérte Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert, hogy a Margaréta buszfordulónál épülő sofőrváróban legyen nyilvános toalett.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

A sofőrök szociális épületét annak a projektnek a keretében építik meg, amely tartalmazta az Arborétum sarkánál megvalósult körforgalmat, a kerékpárutat és a Margaréta Otthon melletti buszfordulót három fedett váróval a Károly Róbert körúton. Minderre a város 503 millió forint vissza nem térítendő uniós és hazai támogatást nyert el.

A körforgalom és a buszforduló már régen kész, a szociális épület kivitelezésére kiírt nyílt közbeszerzési eljáráson a Free Line Kft. lett a nyertes ajánlattevő, a vállalkozási szerződést még tavasszal írták alá. A kivitelezési díj bruttó 42,5 millió forint. Mint korábban az önkormányzattól megtudtuk, a végállomás biztosítja a buszsofőrök számára a rövid pihenés lehetőségét, étkezési hely és mosdó kialakításával. Az épületben előtér, mosdó, WC és tartózkodó fűtött helyiségek, valamint fűtetlen nyitott-fedett közlekedő és tároló lesz (az építkezés – úgy tudjuk, tervezési hibák miatt – csúszásban van).

Korábban rákérdeztünk, a váróban az utasok számára is lesz mosdó és WC. Májusban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a végállomás-épület a buszsofőrök számára készül, amelyet a területen úgy helyeztek el, hogy onnan a megállók és a buszok megfigyelhetőek legyenek, az itt kialakított helyiségek az utasok számára nem lesznek elérhetőek.

Farkas P. József, a Karol Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója szerint viszont nagy szükség lenne erre. Pénteken ezügyben írt is egy levelet a polgármesternek, melyet szerkesztőségünknek is elküldött.

– Kecskemét egyik ékessége – noha nem a belvárosban fekszik – a Margaréta Otthon melletti, kiváló minőségben kivitelezett európai színvonalú buszforduló. Megvalósulása rendkívül pozitív hatást gyakorol a környékbeliek életminőségére. A vadonatúj alállomás kapcsán mégis fellehető egy komoly hiányosság: nem található a buszforduló területén közhasználatú illemhely, ráadásul a komplexum 5 kilométeres körzetében sincs lehetőség mosdó igénybevételére – hívta fel a figyelmet Farkas P. József.

Egyben kéri a város vezetését, hogy támogassák a nyilvános toalett kialakítására irányuló felvetést, mert egy ilyen alapszolgáltatás nélkül “igen sokat veszítene értékéből” a váróépület.

– Bízom a pozitív hozzáállásában. Javaslom, tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy minél előbb érett gyümölcsöt teremjen az elindult kezdeményezés – zárta levelét a Karol Wojtyla Barátság Központ igazgatója.

Borítóképünk még nyár elején készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában