Másfél hétig az alsósok is távoktatásban tanulnak

Több tanító tesztje pozitív lett a Kecskeméti Református Általános Iskolában, ezért hétfőtől egészen november 25-ig digitális távoktatás lesz az alsó tagozatosoknak. A családok erről vasárnap este szereztek tudomást.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Mint egy szülőtől megtudtuk, vasárnap 18 óra körül kapták meg Tóth Attila igazgató levelét, amelyből kiderül, hogy több alsó tagozatos tanítónak pozitív lett a koronavírus tesztje. Ők összesen tíz osztályban tanítanak, ezért az igazgató vasárnap egyeztetett a minisztériummal, és az egyeztetés után az alsó tagozaton tanuló összes diáknak digitális munkarend bevezetését rendelték el.

Az igazgató kérte a szülőket, hogy a diákok a lehetőségekhez mérten vegyenek részt a meghirdetett online órákon. Ügyeletet biztosítanak azoknak a gyerekeknek, akiknek felügyeletéről a szülő nem tud gondoskodni. Az igazgató kérte a szülőket, hogy a vírus terjedésének megállítása érdekében csak azok a gyerekek menjenek az intézménybe, akiknek felügyelete valóban nem megoldható családi környezetben. A gyerekek csak tünetmentesen mehetnek az iskolába, felügyeletüket csak összevonással tudják megoldani.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában