környezetvédelem

2020.11.16. 07:00

Hetven köbméter szemetet gyűjtöttek Baján

Sikeresen lezárult a 2020-as szemétfogócskás év is, sorrendben a negyedik. Idén hét alkalommal gyűjtögette a hulladékot Bátori Magdolna és csapata.

Harcosné Rab Rita

Legutóbbi akciójukon tizenöt köbméter szemetet szedtek össze

Forrás: Petőfi Népe

– Eredményesen zárult a november 7-i akciónk is, 15 köbméternyi szemetet gyűjtöttünk össze másfél óra alatt, megfeszített munkával. Szerencsére a kellemes őszi időjárás is segítette a résztvevők munkáját, akik jókedvűen dolgoztak. A csapatot ezúttal szintén az a kemény mag alkotta, negyven fővel, akik már évek óta rutinosan tevékenykednek együtt a köz érdekében – mondta Bátori Magdolna szervező.

Ezúttal a Szent Antal utca vége utáni terület volt a kiválasztott célpont. A csapat most először dolgozott itt, de mint kiderült: nem utoljára. Minden igyekezetünk ellenére még mindig rengeteg szemét maradt ezen a területen, így a következő alkalmakkor ide fognak visszatérni.

– Nagyon hamar megtelt a konténer, amelyet a közfoglalkoztatottak vezetője szállított el platós autóval. Mindez hatalmas segítségnek bizonyult, hiszen száz métereket kellett volna vinni a hulladékkal telt zsákokat a konténerig, amit a szorgos kezek töltöttek meg – tette hozzá.

Bátori Magdolna számvetést készített, és kiderült: az idei hét alkalom során összesen hetven köbméter (760 zsák) hulladékot gyűjtött a részt vevő 309 fő.

Legutóbbi akciójukon tizenöt köbméter szemetet szedtek össze
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában