verseny

2020.11.19. 07:00

Gépírósikert értek el a félegyházi Szent Benedek PG középiskolában

Az intézményben kedden tartják az online nyílt napot, ahol bárki betekintést nyerhet a képzésekbe.

Vajda Piroska

Kun Szabolcs, Csenkiné Bihal Mária, Rokolya Csaba és Kelemen Patrik

Forrás: Petőfi Népe

Meglepetéssel indult az őszi versenyidőszak a félegyházi PG-ben gépírásból. A közelmúltban rendezte meg a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége a Teöreök Aladár Országos Tanulói Versenyt, amelyen kiválóan szerepeltek a félegyházi diákok annak ellenére is, hogy a megméretést a járványveszély miatt jóval előbbre tették és online formában bonyolították le. A Szent Benedek PG középiskolából tíz 9. osztályos diákot és egy rutinos 11.-es növendéket neveztek be – tájékoztatta hírportálunkat Rokolya Csaba igazgató.

Elmondta, a gyerekek tehetségében nem kételkedtek, de a rövid felkészülési idő miatt a kialakult eredményt nem is remélték. A 11–12.-esek között: Kelemen Patrik országos 5. helyezést ért el (4150/1 leütéssel). A 9–10.-esek kategóriájában Kun Szabolcs Mihály országos 1. helyezett lett (3687/1 hibával), Kürti Bence 9. (3059/0), Huszár Gréta 12. (2675/0), Csuka Tamás József 18. helyet ért el (2548/1).

– Az eredmények könnyebben érthetők, ha viszonyíthatunk. A 9–10.-es diák munkája – a versenyfelhívás szerint – akkor eredményes, ha tíz perc alatt ír 1200 leütést, hibátlansági érmet kaphat, ha minimum 2500 leütést gépel hibátlanul – részletezte a felkészítő tanár, Csenkiné Bihal Mária. Elmondta, versenyzőik közül – egy kivételével – valamennyien teljesítették az elvárt szintet, hibátlansági éremben Kürti Bence és Huszár Gréta részesült. Kun Szabolcs országos 1. helyezése pedig szinte csoda – hangsúlyozta a tanárnő, aki a szeptemberi első gépírásórán találkozott először a diákkal.

– Akkor felmértem, ki hogyan, mennyit ír. Észlelhető volt a fergeteges tempója, nyomban bekerült a kiválasztottak közé, utána viszont két hétig beteg volt, de így is vállalta a házi felkészülést. Látva a körülményeket és szorgalmát, azt mondhatjuk, teljesítménye, együttműködése példaértékű – mondta Csenkiné, akitől azt is megtudtuk, hogy tanítványa már háromévesen a billentyűk rabja lett.

A 11–12.-es tanulóktól az elvárás 1600 leütés volt tíz perc alatt, hibátlansági érmet kaphattak azok a versenyzők, akik 3000 leütést elértek. Kelemen Patrik a 4150/1 leütésével remekelt, így a csoportban országos 5. lett, a 11.-esek között viszont kimagaslóan első.

Kun Szabolcs, Csenkiné Bihal Mária, Rokolya Csaba és Kelemen Patrik
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában