Egyre több kecskeméti bölcsődében és óvodában fertőz a koronavírus

Kecskeméten a katonatelepi Platán utcai és a Katona Zsigmond utcai óvodák november 27-ig zárva tartanak, a Csokor utcai és a Forradalom utca óvodákban pedig egy-egy csoport van karanténban ehét péntekig. A Margaréta Otthonban újabb gondozott hunyt el koronavírus miatt.

Hraskó István

Hétfőn megkérdeztük az önkormányzatot, jelenleg mi tudható a járvánnyal kapcsolatban a kecskeméti idősotthonokról, valamint az óvodákról és bölcsődékről, hánynál, melyikben van részleges vagy teljes karantén.

Takács Valentina kommunikációs vezető válaszából kiderül: a hunyadivárosi, Daróczi közben lévő Csengettyűs bölcsődében egy kisgyermeknél igazolta a vizsgálat a Covid-fertőzést. Itt a csoport karanténba került, a két kontakt dolgozóval egyetemben. A Klapka utca Pöttyös bölcsődében egy dolgozó fertőzött, míg a Lánchíd utcai Aranyhaj bölcsődében egy szülő tesztje mutatott ki fertőzést.

Az óvodák közül Katonatelepen a Platán utcai és a Katona Zsigmond utcai óvodák november 27-ig zárva tartanak. A Csokor utcai és a Forradalom utcai óvodában pedig egy-egy csoport van zárva ugyancsak péntekig. Jelenleg a Csokor utcai óvodából három, a Forradalom utcai óvodából és az Ifjúság úti óvodából egy-egy dolgozó van karanténban.

A önkormányzat által fenntartott idős otthonok közül a Margaréta Otthon érintett a járványban. Itt az igazolt Covid-fertőzött gondozottak száma jelenleg 21 fő. A otthon lakói közül jelenleg 36 fő van kontakt-karanténban.

A fertőzésben a mai napig 4 gondozott hunyt el

(azaz a múlt héthez képest egy fővel emelkedett az elhunytak száma). Hét dolgozónál igazolta a Covid-fertőzést a vizsgálat és egy dolgozó van jelenleg kontakt személyként karanténban.

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága a Margaréta Otthon „A” és „B” jelölésű épületét már korábban teljes egészében lezárta. Ezekben az épületekben továbbra is izolációs nővérek dolgoznak, teljes védőfelszerelésben – mondta Takács Valentina, hangsúlyozva: minden intézményben folyamatosan fertőtlenítenek.

Az egyházi fenntartású intézményeket is sújtja a járvány. Mint arról múlt héten beszámoltunk, a Kecskeméti Református Általános Iskolában több alsó tagozatos tanítónak pozitív lett a koronavírus tesztje. Ők összesen tíz osztályban tanítanak, ezért az alsó tagozaton tanuló összes diáknak digitális munkarend bevezetését rendelték el november 25-ig. Majd kiderült, három napig a felső tagozatosok sem mehetnek be az iskolába – kedden már igen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában