koronavírus

2020.10.28. 13:41

Tovább nőtt a halasi járványkórházban kezeltek száma

Folyamatosan emelkedik a kiskunhalasi mobil járványkórházban kezelt, igazolt Covid-19 fertőzött betegek száma. Jelenleg nyolcvan százalékos kapacitáson működik az intézmény. Amennyiben a Dél-alföldön az elsődlegesen kijelölt ellátóhelyek elérik a százszázalékos kapacitást, a másodlagosan, majd a harmadlagosan kijelölt kórházak is bekapcsolódnak a koronavírusos betegek ellátásába.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

Százhúsz középsúlyos vagy súlyos állapotú koronavírus-fertőzöttet kezelnek jelenleg a százötven fő befogadására alkalmas kiskunhalasi mobil járványkórházban – közölte érdeklődésünkre Dr. Ördögh Csaba, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának orvosigazgatója. Hozzátéve, hogy tizennégy beteget ápolnak az intézmény negyven ágyas intenzív részlegén.

Az orvosigazgató azt is elmondta, amennyiben a halasi mobil járványkórháznak és a Dél-alföldön szintén elsődlegesen kijelölt ellátóhelyeknek, tehát a deszki Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházának és a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának megtelik a kapacitása, akkor kapcsolódnak be a másodhelyi kórházak az igazolt Covid-19 betegek ellátásába. Régiónkban ez a gyulai Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórháza.

Ha a gyulai intézmény ellátási kapacitása is megtelik, akkor a Dél-alföldi régióban a harmadlagosan kijelölt kórházak következnek, úgy, mint a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza, a békéscsabai Békés Megyei Központi Kórház Réthy Pál Tagkórháza, a Bajai Szent Rókus Kórház, valamint az Orosházi Kórház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában