Lakossági fórum

2020.10.21. 14:21

Nem szeretnék, ha elköltöztetnék a rendelőt Kiskunfélegyházán

Az orvosi rendelő végleges megszüntetésétől tartanak a Petőfi-lakótelepen élők. A rendelőben dolgozó egyik háziorvos ugyanis azzal a kéréssel fordult a város vezetőségéhez, hogy a pandémia idejére költöztessék be a rendelőt az Egészségházba.

Vajda Piroska

A rendelő előtt tartottak lakossági fórumot hétfőn

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vajda Piroska

A közösségi médiában is megjelent levélben a polgármester azt írja, hogy a Darvas téri orvosi rendelőben dolgozó orvosok a rendelő állapotával és annak alkalmasságával már több alkalommal is keresték a hivatalt és kérték áthelyezésüket az Egészségközpontba a pandémiás helyzet fennállásáig. A lakótelepi rendelőben ugyanis nem oldható meg maradéktalanul a járványügyi védekezés.

Bár az ügyben még nem született döntés, de a Petőfi-lakótelepen élők attól tartanak, hogy ha most elköltöztetik a rendelőt, akkor nem fogják visszaköltöztetni – hangzott el azon a hétfői lakossági fórumon, amelyet a Veled a Városunkért Egyesület képviselői a helyiek kezdeményezésére hívtak össze.

A fórumon elhangzott, hogy a lakótelepen élők többsége idős, beteg ember, akik közül sokan nem tudják megoldani, hogy bejussanak a városközpontba. Azt is elmondták, hogy nem szeretnének úgy járni, mint a Bankfaluban élők, ahol néhány hónapja szűnt meg a rendelés, pontosabban költözött be az Egészségközpontba. Azt is hangoztatták a fórumon, hogy ha a Móravárosban lehet orvosi rendelő, akkor a Petőfi-lakótelepen élőknek is jár. A orvosi rendelő beköltöztetése már egy évvel ezelőtt is téma volt, akkor ennek megakadályozása céljából aláírásokat gyűjtöttek az ott élők és a Veled a Városunkért Egyesület önkormányzati képviselői.

A rendelő előtt tartottak lakossági fórumot hétfőn
Fotó: Vajda Piroska / Petőfi Népe

Az aggódó véleményeket megcáfolva a körzet önkormányzati képviselője, Horváth Gábor azt írta közösségi oldalán: A Darvas téri orvosi rendelő marad a helyén, nem költözik sehova, az ott élő emberek továbbra is a megszokott helyen kereshetik fel a körzeti orvosukat. A polgármester úr ígéretet tett arra, amit több fórumon meg is erősített, hogy a lakótelep egy új rendelőt kap a következő öt évben, ahol uniós követelményeknek megfelelő orvosi rendelőben vehetik igénybe az orvosi ellátást az ott élők.

A téma valószínűleg a mai képviselő-testületi ülésen is napirendre kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában