átadás

2020.10.31. 11:30

Csodavilág fogadja hétfőn a majsai gyerekeket

Két csoportszobás, tizenhat gyermeket befogadó minibölcsődét avattak pénteken a városban. Az Iskola utcai létesítmény közel 100 millió forintba került, melyből 75 millió forintot a magyar állam biztosított, a többi pénzt a város költség­vetéséből teremtették elő.

Tapodi Kálmán

Csík-Pálfi Anita bölcsődevezető, Patkós Zsolt polgármester és Á. Fúrús András, a város korábbi polgármestere közösen vágták át az avatószalagot

Forrás: Petőfi Népe

Az új bölcsődei férőhelyekre nagy igény volt és még így is maradtak gyermekek a várólistán. A Csodavilág Bölcsőde avatóján Patkós Zsolt polgármester köszönetet mondott mindenkinek, akik a pályázatírástól kezdve a megvalósításig szerepet vállaltak a bölcsőde létrejöttében. A városvezető kiemelte Kürtösi József majsai vállalkozó szerepét, aki „mintha a sajátját építette volna, úgy ügyelt a részletekre”.

– Egy önkormányzat számára kiemelten fontosak azok a létesítmények, amelyekkel minőséget tud biztosítani és segítséggel tud lenni a családok mindennapjainak megkönnyítésében. Nem volt túlzó az a gondolat, amit a város előző képviselő-testülete megfogalmazott, miszerint szükséges és kell Kiskunmajsára egy újabb bölcsőde – hangsúlyozta beszédében Patkós Zsolt, aki örömét fejezte ki, hogy van a majsai családokban kedv és jövőt építő gondolat a gyermekvállalásra, a gyermekek felnevelésére. Hozzátette: az önkormányzat ezzel az intézménnyel biztosította mindehhez a feltételrendszert, még akkor is, ha jelentősen növelni kellett a beruházásra fordítandó pénzkeretet. A támogatásból így jutott az udvarrendezésre és különböző eszközök beszerzésére is.

Csík-Pálfi Anita bölcsődevezető, Patkós Zsolt polgármester és Á. Fúrús András, a város korábbi polgármestere közösen vágták át az avatószalagot
Fotó: Petőfi Népe

A szalagátvágás előtt Kosik Sándor esperesplébános szentelte fel a bölcsődét, majd a gyermekek és szüleik megismerkedhettek belülről is az új létesítménnyel, melynek helyiségeit teljesen fertőtlenítik a hétfői nyitás előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában