Az őszi szünetben fertőtlenítik a megyei iskolákat

Amíg a tanulók őszi szünidejüket töltik, az iskolákban teljes körű fertőtlenítő takarítást végeznek, hogy fékezzék a járvány terjedését. Azokban az intézményekben, ahol még mindig jelen van a koronavírus-fertőzés a Magyar Honvédség végzi a fertőtlenítést.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

A múlt héten kezdődő tíznapos őszi szünetben minden oktatási intézményben fertőtlenítő takarítás zajlik. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár közlése szerint ötvenkilenc iskolában, ahol a fertőzés a rendkívüli szünet és a tantermen kívüli, digitális munkarend ellenére sem tűnt el, a honvédség segítségével aeroszolos fertőtlenítést is végeznek. Információink szerint megyénkben a kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium területén volt szükség a katonák munkájára.

A Kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumban a takarító személyzet végzi a fertőtlenítést. Ahogy arról korábban beszámoltunk, szeptemberben az intézmény két tanulójának pozitív lett a koronavírustesztje, így a diákok osztálytársai és az őket tanító pedagógusok karanténba kerültek, számukra digitális munkarendben folyt az oktatás. Ezen intézkedések megfékezték a vírus terjedését, azóta nem találtak újabb fertőzöttet az iskolában.

Így az őszi szüneti nagytakarítást az intézmény takarítói végzik, akik minden felületet fertőtlenítenek, amivel a diá­kok érintkezhetnek, a padlótól a székeken, padokon, valamint korlátokon át az ajtó- és ablakkilincsekig.

– Munkatársaink figyelnek arra, hogy minden felületen az annak fertőtlenítésére legalkalmasabb tisztítószereket használják. Iskolánkban egyébként a tanév kezdete óta naponta végeznek fertőtlenítést a takarítónők, így nem jelent számottevő többletidőt a takarítás, mint általában – mondta Csorba Imre iskola­igazgató.

A Kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumban minden felületet fertőtlenítenek a takarítók
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában