Lakossági fórum

2020.10.07. 15:05

Aláírást gyűjtenek Kiskunfélegyházán a skate-park megvalósításához

Egy skate-park létrehozását kezdeményezték helyi fiatalok Kiskunfélegyházán, miután egy helyi rendelet módosítása miatt kiszorultak a gördeszkások, görkorcsolyások, rolleresek, kerékpá­rosok a felújított főtérről. A pálya megvalósítása érdekében aláírásgyűjtésbe kezdtek az extrém sportot űzők.

Vajda Piroska

Sok érdeklődő vett részt a szombatra meghirdetett lakossági fórumon

Forrás: Petőfi Népe

Aláírásgyűjtésbe kezdtek az extrém sportot űző fiatalok Kiskunfélegyházán. Egy skate-park megvalósításához kérik a hely­beliek támogató kézjegyeit. Szerdán délután 3 órától a főtéren várják azokat, akik segíteni szeretnének – tudtuk meg Dobos Istvántól, a kezdeményezés egyik ötletgazdájától.

Mint azt hírportálunknak elmondta, a hétvégén megtartott lakossági fórumon már több mint száz támogató aláírást gyűjtöttek. Azt is hozzátette, azok aláírásaira is számítanak, akik nem szimpatizálnak velük és azt szeretnék, hogy végre eltűnjenek a gördeszkások, görkorcsolyások, rolleresek, kerékpárosok a főtérről. A skate-park létrehozását a közterület-használatáról szóló helyi rendelet megszigorítása tette sürgetővé. A képviselő-testület döntése értelmében a jövőben ugyanis szabálysértési eljárás indítható azok ellen, akik nem rendeltetésszerűen használják a főtér lépcsőit, korlátjait vagy éppen feljáróit. A szigorítással a nemrég felújított főteret szeretné megóvni az önkormányzat. Így viszont kiszorulnak a város központjából az extrém sportot űző fiatalok, ugyanakkor a városban sehol nincs egy hely, ahol gyakorolhatnának. Ezért kezdeményezték egy saját pálya megvalósítását.

Szombaton a sportcsarnok parkolójában megrendezett fórumon a fiatalok egy ideiglenes pályán mutatták be, milyen trükkökre képesek, ha alkalmas helyet találnak a sportolásra. A jelenlévő érdeklődők meggyőződhettek arról, hogy ezek a fiatalok nem „mutatványosok”, hanem sportolók, akik ugyanúgy megérdemelnek egy pályát, mint akár a futballisták, kézisek vagy a futók – hangsúlyozta Dobos István.

A pálya ügyével kapcsolatban dr. Faragó Zsolt jegyző korábban úgy nyilatkozott hírportálunknak, hogy a felújítás alatt álló Vasas-pályán lesz helye a skate-parknak, ám a megvalósítása egyelőre nem fér bele a költségvetésbe. A fiatalok ezért pályázati úton próbálnak forrást szerezni a pálya létrehozására.

Sok érdeklődő vett részt a szombatra meghirdetett lakossági fórumon
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában