Kiskunmajsa

2020.10.28. 15:08

Áder János kitüntette Kozma Hubát

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta Kozma Huba muzeológusnak, volt országgyűlési képviselőnek (1990–1994), a Magyar Demokrata Fórum (MDF) és a Magyarországi Gazdakörök Országos Szövetségének alapító tagjának a rendszerváltoztatás demokratikus folyamatainak előkészítésében vállalt kimagasló szerepe, az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének megőrzését szolgáló munkája, valamint országos szintű közösségszervező tevékenysége elismeréseként.

Tapodi Kálmán

Kozma Huba a kitüntetéssel

Forrás: Petőfi Népe

A magyar–történelem szakos tanár végzettségű Kozma Huba tanított Szankon, majd a majsai gimnáziumban. Az általa irányított majsai helytörténeti gyűjtemény 1981-ben nyílt meg, melynek vezetője volt annak 1985-ös bezáratásáig. Újságíróként dolgozott később a Bácskapocs című lapnál is. Aktív közreműködője volt az akkoriban szerveződő ellenzéki mozgalomnak és 1988. március 5-én Kiskunmajsán az ő lakásában rendezték meg az MDF egyik első vidéki fórumát, 65 résztvevővel. 2003–2007 között a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnökhelyetteseként dolgozott. Kozma Huba 2012-ben díszpolgári címet kapott Kiskunmajsán.

Kozma Huba a kitüntetéssel
Fotó: Petőfi Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában