Bölcskei Martin

2020.09.11. 20:00

Videón a bajai mentőápoló, aki maga mögé utasította a fitnesz mezőnyt

Bölcskei Martin bajai mentő­ápoló aranyérmet szerzett a napokban az országos fitnesz- és testépítő bajnokságon. A szerény fiatalember elmondta nekünk, hogy rengeteg barát és ismerős gratulált neki a verseny után, nem is gondolta, hogy ekkora visszhangja lesz az eredményének. Bölcskei Martin a fitnesz kategóriában nyerte meg a versenyt.

Márton Anna

Bölcskei Martin bajai mentőápoló az országos fitnesz- és testépítő bajnokságon aranyérmet szerzett néhány héttel ezelőtt. A bajai fiatalember hat éve mentőzik, több mint tíz éve foglalkozik testépítéssel. Mint érdeklődésünkre elmondta: nem edzővel készült a fitneszversenyre, a barátai segítették, ugyanakkor egy évvel ezelőtt ő is elvégezte a nemzetközi fitneszoktató képzést.

A versenyre való felkészülés nagy fegyelmet igényelt a mentőápolótól.

– Hajnalban keltem és mindvégig én főztem magamra. Szerintem az a biztos, amit én csinálok meg. Nincsenek túlfűszerezve a húsok, nem lehet olajban sütni a húst, van nagyon sok olyan dolog, amit egyedileg kell megoldani, ezért sem tudtam rendelni étteremből. A testépítés a konyhában kezdődik – hangsúlyozta Bölcskei Martin.

A hajnali főzés után jött a munka. A tizenkét órás műszak után sem maradt el edzés, este edzőterembe ment. Szabadnapokon súlyos edzéseket írt ki magának és heti két-három alkalommal éhgyomorra kardiózott negyven percet a szobabiciklin. Mindezt a verseny előtt 14 héten át szigorúan betartotta. Napi 2200 kalóriát fogyasztott. Egy kilogramm csirkemellből, háromszáz gramm rizsből, brokkoliból, kígyóuborkából és harminc darab tojásfehérjéből állt az étrendje naponta. Néha egy-egy tojássárgáját és egy kis mogyoróvajat is megengedett magának.

Bölcskei Martin több mint tíz éve edzi az izmait
Fotó: Petőfi Népe

Bölcskei Martin elmondta, hogy a felkészülés ideje alatt a legnehezebb az önfegyelem volt. Ő is átélte, hogy a motivációs szint nem állandó, akkor volt a legnehezebb teljesítenie. Mint elmondta: ezeken a hullámvölgyeken kell túllépnie annak, aki komolyan gondolja a versenyzést. Bevallása szerint a legnagyobb ellensége saját maga volt, nem is a versenytársakkal versenyzett, hanem saját magával. Mindenkinek azt üzeni, hogy csak kitartás és önfegyelem kérdése, hogy megjöjjön az eredmény.

A verseny után is betartja az egészséges életmód alapszabályait. Ami az étkezést illeti, mindennap figyel a kellő mennyiségű fehérjebevitelre, minőségi szénhidrátot, jó és természetes zsírokat fogyaszt. Napi egy kilogramm csirkemell mindig szerepel az étrendben.

Nemzetközi versenyre készül

Bölcskei Martin már gyermekkora óta rajong a sportért. Nagyon nagy tisztelettel nézett mindig az izmos emberekre, mert ő vékony kis srác volt. Tizenhárom évesen, amikor ellátogatott egy konditerembe, tudta, hogy jó helyen jár és szeretné ezt komolyan csinálni. Hosszú évek alatt a szakkönyvekből, folyóiratokból gyűjtötte az információkat. Évek alatt sikerült kidolgoznia egy egyéni edzéstervet és étrendet. A pécsi horvát gimnáziumba járt, ahol esténként a szilencium után az edzőteremben erősített. Édesanyja részéről hercegszántói, horvát származású, mint mondta, először horvátul tanult meg beszélni, csak utána magyarul. A terveiről elárulta, hogy folytatni szeretné a versenyzést, jövőre nemzetközi versenyen akar indulni, sokkal jobb formát szeretne hozni, mint az idei megméretésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában